Den røde capsen var på plass da han inntok scenen.

Plakatene om å gjøre Amerika stort igjen, om å fengsle Hillary Clinton, om krigsveteranene som trenger bedre kår og om kvinnene som støtter Donald tross alt han har sagt om dem, var selvsagt også der. Det ligner mest på en trøndersk martna. Riktignok uten spekepølser og knivselgere, men med storpolitisk drama og voldsomme anklager om kjeltringer og korrupsjon i Washington og Det hvite hus.

SE OGSÅ VIDEOEN FRA TRUMP-MØTET I ORLANDO

En ung jente synger den amerikanske nasjonalsangen som om det skulle stå om livet, en pastor ber Gud hjelpe amerikanerne til å velge riktig kommende tirsdag, lokale politikere fra Florida ber om fengsling av Hillary Clinton, og amerikanske kongressmedlemmer leder an i heiarop om hvor dårlig det står til med Obamacare og den amerikanske drømmen under Barack Obama og hvor ille det vil gå med Guds eget land dersom «kjeltringen og løgneren» Hillary Clinton blir president. Det er bare Donald Trump, med hjelp av Vår Herre, som kan redde den frie verden. Men først må de redde USA, så kan resten av verden komme etterpå.

Amerika først

- Det er på tide å sette Amerika først, roper Donald J. Trump fra scenen. Og gjentar, i litt mer moderert form en tidligere, hvordan USA skal stenge grensene mot sør, fjerne kriminelle immigranter fra landet, redusere skattene for å skape nye arbeidsplasser, knuse terroren fra IS, renske opp i det korrupte Washington og stake ut en ny kurs for et land han mener har mistet retningen fullstendig.

- Vi skal bli et rikt land igjen, men da må vi også bli et trygt land igjen. Vi skal knuse kriminaliteten, og vi skal stoppe terror. Hillary vil la syriske flyktninger strømme inn i USA. Det vil gi oss flere generasjoner med terrorister som vil føre til at tusenvis av våre vil dø. Når jeg blir president skal disse planene opphøre. Vi skal holde fundamentalistene unna, men vi skal hjelpe folket i Syria gjennom å bygge flyktingeleire der de bor. Men de arabiske statene skal være med på å betale. De bidrar ikke i dag, men de har penger nok. Og vi skal ha kontroll på grensene våre. Vi skal bygge muren, sa Trump, mens forsamlingen jublet.

Kvinner for Trump

Tre timer før Donald og den røde capsen inntok podiet var Orlando Amfiteater fylt opp av til-hengere. Julie Kenny og hennes døtre Sydney og Jannae er tidlig på plass – øverst på tribunene med god utsikt mot talerstolen der Donald Trump snart skal dukke opp. De er noen av kvinnene som støtter Trump, til tross for alt han har sagt om kvinner i denne valgkampen.

- Donald Trump har fått oss til å føle oss som amerikanere igjen, som ekte patrioter. Han har fått oss til å våkne og til å forstå at vi har vært på villspor for lenge. Donald er en vinner, han kan ikke kjøpes. Han representerer den amerikanske drømmen, og det er slike ledere dette landet trenger nå, sier Julie.

Døtrene Sydney og Jannae kunne ikke vært mer enige. Selv om de ikke er gamle nok til å stemme ved dette valget, er de overbevist om at Trump er mannen som kan vise dem veien tilbake til den tiden da Amerika var stort.

- Dere er ikke bekymret for Trumps holdninger til kvinner, og uttalelser som «grab'em by the pussy?»

- Det har Trump bedt om unnskyldning for på nasjonal tv. Jeg respekterer det. Jeg har aldri sett Hillary Clinton be om unnskyldning for noen feil hun har gjort. Det Trump sa om kvinner var ikke bra, men det er fint at han ba om unnskyldning. Handlinger teller mye mer enn ord, og Trump har beklaget det. Det liker jeg, sier Sydney Kenny.

Ett år i jungelen

Sola steiker over Orlando Amfiteater. I skyggen under tribunen sitter Dave Burpee. Han har tatt turen inn for å høre på Donald Trump, som han mener er den beste til å bli «commander in chief» for de amerikanske styrkene de neste fire årene. Dave kjempet i Vietnam i 1970-71, og har en sønn i den amerikanske marinen.

- Jeg stemmer på Trump fordi jeg vil ha en sjef som ikke lar folkene våre i stikken når det blir tøft, sier Dave. For noen år siden flyttet han til Florida fra Maine, og er ikke i tvil om at det er forretningsmannen fra New York som er den beste til å ta vare på USAs krigsveteraner, de som tjeneste gjør i USAs militære styrker og til å lede landet ut av den gjørma Dave mener Amerika befinner seg i.

- Jeg tenker på gutten min som er i tjeneste nå. Jeg stemmer på Trump fordi han vil ta vare på ham og landet som jeg har kjempet for. Vi trenger en leder i dette landet, og det er Donald Trump, sier den gamle vietnamveteranen.

Folkemøtet er over, Trump har sagt sitt, folket har ropt at Hillary må bures inne. Så spaserer vi mot bilene. En kar står midt på parkeringsplassen med en ropert under armen og et digert skilt som forteller oss at dommedag er nær. Han kan fortelle at Trump og Clinton er begge fiender av Jesus, og at Guds sønn snart skal komme tilbake på jorda. Denne gangen skal han ikke frelse oss, men drepe alle som ikke tror på ham, og slavisk følger hans ord. Det er fortsatt fire dager til USAs neste president skal velges. Det er fortsatt mye som kan skje frem til 8. november ...

Veteran: Vietnamveteran Dave Burpee stoler på at Trump som landets leder vil sørge for at soldatene ikke blir glemt. Foto: Rune Petter Ness
Venter: Store og små ventet i sola i mange timer før de fikk et glimt av mannen som de håper skal bli USAs neste president. Foto: Rune Petter Ness
Misliker Clinton: Hatet mot Hillary Clinton er fortsatt sterkt i Trump-land. Foto: Rune Petter Ness
Latinere for Trump: Latinerne støtter i stor grad Hillary Clinton, men Trump har også sine tilhengerne blant denne velgergruppen. Foto: Rune Petter Ness
Kvinner for Trump: - Trump har gitt oss håpet tilbake. Han kjemper mot alle de korrupte politikerne i Washington, sier Julie Kenny, til venstre. Hun har tatt med seg døtrene Sydney og Janae på folkemøtet. Foto: Rune Petter Ness
Gud og Trump: Trump-tilhengerne setter sin lit til at Gud og Donald Trump skal få USA tilbake på føttene. Foto: Rune Petter Ness
- Fortjener respekt: Kat Gates-Skipper leder organisasjonen Krigsveteraner for Trump. - Det er på tide at de som har kjempet i krigene får den respekt og hjelp de trenger. Derfor stemmer jeg på han. Foto: Rune Petter Ness