Det er Volvo- og Land Rover-forhandleren Nardo Bil som er blitt forhandler for det engelske bilmerket. Offisiell dato for oppstart er 1. februar.

- Allerede i år er målet å selge 120 biler, sier Rune Wang-Henrichsen, daglig leder ved Nardo Bil. De vil forhandle hele utvalget av premiummerket Jaguar. Han har spesielt store forventninger til elbilen I-Pace som skal lanseres høsten 2018.

Det er en helelektrisk SUV med mer enn 50 mils rekkevidde, og er forventet å bli en sterk konkurrent til bl.a. Tesla X.

Land Rover i 13 år

Nardo Bil har forhandlet søstermerket til Jaguar, Land Rover, i 13 år. Ifølge Wang-Henrichsen har flere etterspurt Jaguar. De to bilmerkene har samme eier og produseres i England. Men fabrikken har planer om å starte produksjon også i Øst-Europa.

- I tre -fire måneder har vi forberedt oss på at vi fra 1. februar kan kalle oss Jaguar-forhandler. Ansatte har vært på kurs og det er kjøpt inn spesialverktøy. Kompetansen har vi fra før, gjennom våre folk som er dedikerte Land Rover-selgere og verkstedfolk.

Flere kontrakter er allerede inngått, og Wang-Henrichsen venter å kunne levere de første bilene i nær fremtid.

- Jaguar er et merke som betyr mye for mange. I tiden fremover kommer en rekke spennende Jaguar-nyheter, som vil passe det norske markedet, sier han.

Glad for Trondheim

John Helmersen, administrerende direktør for Jaguar Land Rover Norge (importør av Land Rover og Jaguar i Skandinavia), sier han er glad for å ha fått på plass en Jaguar-forhandler i Trondheim. – Det betyr mye for oss, ettersom vi ønsker en landsdekkende presentasjon av våre merker. Dette gir oss muligheten, sier Helmersen.

Jaguars bestselger i 2016, var F-Pace. Mindre interesse venter ikke importøren for den nye elbilen I-Pace.

- Det har vært store interesse for denne her i Norge. I-Pace vil gi flere muligheten til å oppdage Jaguar. Vi ser at 93 prosent av dem som har meldt sin interesse, er nye kunder av merket, sier Helmersen.

Sportsbiler i 90 år

Jaguar er kjent for å ha produsert sportsbiler i over 90 år. Det skjer nå store endringer innen bilindustrien. Også Jaguar har kastet seg på elbil-konseptet med full tyngde. Batteriet i I-Pace skal være fulladet etter vel to timer. Motoren yter 400 hk og 0–100 km/t går unna på om lag fire sekunder, opplyser fabrikken i en pressemelding.

- Ingen viser meg fingeeren på E6

Etterlengtet: Etter nærmere 50 års fravær er Jaguar tilbake i Trondheim. F-type (t.v.) og bestselgeren F-pace. Foto: jens petter søraa, Adresseavisen