Sentrale kilder:

Slik blir sjefsfordelingen i Nye Trøndelag

Om tre uker konstitueres det nye fylkestinget i Trøndelag.

Fylkesmakta. Dagens arbeidsutvalg blir trolig nesten identisk med fremtidens fylkesutvalg. Så lite som to-tre av politikerne som sitter der i dag skiftes ut. Bak fra venstre: Karin Bjørkhaug (KrF), Elisabeth Paulsen (V), Jan Bojer Vindheim (MDG), Anita Gilde (Frp), May Britt Lagesen (Ap), Jan Inge Kaspersen (Ap), Gunn Iversen Stokke (Sp), Terje Sørvik (Ap), Torgeir Strøm (SV) og Tomas Iver Hallem (Sp). Foran fra v. Pål Sæther Eiden (H), Henrik Kierulf (H). Anne Marit Mevassvik (Ap), Tore O. Sandvik (Ap) og Hanne Moe Bjørnbet. 

Det blir med Tore O. Sandvik på toppen, og Tomas Iver Hallem (Sp) som varaordfører. Anne Marit Mevassvik blir gruppeleder for Arbeiderpartiet. Det sier en rekke politiske kilder, både i Ap og andre partier, som Adresseavisen har snakket med de siste dagene.