Dette forventer Trøndelag av statsbudsjettet

Mer penger til E6 sør for Trondheim, elektrifisering av Trønderbanen og nytt NTNU-bygg i Elgeseter gate er blant prosjektene øverst på ønskelisten.

8,1 kilometer vei bygges nå ved Klett, hvor E6 mellom Tiller og Melhus får fire felt og planskilte kryss. E6 vil få en bredde på 20 meter, og i tillegg kommer til støtende fylkes- og lokalveier samt gang- og sykkelveier. Det antas at 25 000 biler daglig vil trafikkere nyveien når den står ferdig våren 2019. Almar Aronsen, prosjektleder i Statens vegvesen, forteller at 250 personer jobber med veisystemet på Klett. Den totale prisen blir 2,6 milliarder kroner. Fylkes direktør for samferdsel i Sør-Trøndelag, Erlend Solem, sier det viktigste er at det kommer penger på statsbudsjettet til å holde fremdrift for prosjektet.  Foto: Morten Antonsen

Når Siv Jensen legger frem statsbudsjettet klokken 10 i formiddag, er det mange i Trøndelag som har store forventninger.