På ettermiddagen 3. august i år, fikk politiet melding om at det pågikk slåssing med kniv i Nordre gate i Trondheim. Det var mange vitner til hendelsen. Et av disse løp etter den 27 år gamle gjerningsmannen, og kunne påvise ham overfor politipatruljene som rykket ut. Mannen ble pågrepet ved Lilletorget.

- Gikk rundt med barberkniv

- En mann ble slått ned, og en annen mann som konfronterte gjerningsmannen med hendelsen ble angrepet med kniv, sa operasjonsleder Bjørn Handegard i Trøndelag politidistrikt etter episoden. Adresseavisen snakket med en av dem som løp etter 27-åringen etter voldsutøvelsen, og han uttalte følgende etter dramaet:

Dette er barberkniven den 27 år gamle mannen nå er dømt for å ha brukt i forbindelse med en voldsepisode i sommer.

- Det går ikke an å la en som bruker kniv på denne måten bare stikke av. Han må tas, han. Man kan ikke gå rundt i gatene med en barberkniv og true folk på denne måten.

Slo med albuen

I forrige uke måtte mannen møte i Sør-Trøndelag tingrett tiltalt for to tilfeller av grov kroppskrenkelse. Bakgrunnen for den første voldshandlingen var et tablettkjøp, ifølge dommen. 27-åringen skulle hjelpe en mann i 60-årene med å komme i kontakt med en tredjeperson som hadde tabletter. Mens de to gikk i Nordre gate oppsto en uenighet mellom dem. Mannen i 60-årene snudde og gikk fra tiltalte hvorpå 27-åringen slo ham i nakkeregionen med albuen. Fornærmede stupte da fremover og slo ut to tannbruer samt skadet en tann i møtet med asfalten.

27-åringen erkjente straffskyld for dette i retten, og forklarte at han kvelden og natten før hadde tatt 44 rivotriltabletter.

Et av vitnene til at 27-åringen angrep den fornærmede mannen i 60-årene, konfronterte rett etterpå tiltalte for å oppholde ham til politiet ankom. Da denne mannen forsøkte å snakke med 27-åringen, tok tiltalte frem en kniv og begynte å fekte med våpenet. Som følge av dette fikk mannen et risp i hodet og tommelen, ifølge dommen.

27-åringen nektet straffskyld for knivvolden, fordi han mente han handlet i nødverge. Men retten finner det bevist at det var 27-åringen som angrep først. «NN (navnet på fornærmede journ.anm.) sparket tilbake, men det var for å forsvare seg mot tiltaltes angrep», heter det i dommen.

Skremmende adferd på legevakta

Sør-Trøndelag tingrett dømmer 27-åringen til sju måneders fengsel for de to voldshendelsene.

25. mars i fjor gikk den samme mannen inn på legevakta ved St. Olavs hospital. Der slo han rundt seg med en jernstang og raserte både venterommet og Narvesen-kiosken ved siden av. Adresseavisen var på stedet etter at mannen hadde gått amok, og dokumenterte skadene på både inventar og glassruter på legevakta.

Politiet rykket ut da 27-åringen fikk et raseriutbrudd på legevakta i Trondheim i mars i fjor. Nå er mannen dømt for to voldshendelser.

I desember samme år møtte mannen i Sør-Trøndelag tingrett, blant annet tiltalt for sin skremmende adferd på legevakta. Han ble dømt til forvaring - en dom som senere ble omgjort 11 måneders fengsel i Frostating lagmannsrett. Dommen i ankesaken, som også omhandler kroppskrenkelse, ble avsagt så sent som 7. april. Dette legger Sør-Trøndelag tingrett vekt på som skjerpende i den siste dommen mot mannen.

I tillegg til fengselsstraff dømmes tiltalte til å betale ca. 48 000 kroner i oppreisning og erstatning til den fornærmede mannen som skadet tennene sine.

Advokat Tore Angen, som forsvarer 27-åringen, opplyser at klienten ikke har tatt stilling til om han vil anke dommen eller ikke.