Det var 72 år gamle Audun Elling Aune fra Trondheim som omkom i ulykken i Skaun søndag

Etterforskningsleder Arnt Johansen ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor opplyser at familien til den omkomne samtykket til at politiet kan frigi navnet.

Foretok forbikjøring før ulykken

Det var litt over klokken 12.00 søndag at dødsulykken mellom Storsandtunellen og Viggjatunellen skjedde. To personbiler med totalt fem personer var involvert i møteulykken. Aune var alene i bilen og kjørte sørover mot Orkanger.

Johansen opplyste tidligere i dag at politiet har god kontroll på hendelsesforløpet før ulykken og hvordan selve sammenstøtet skjedde. Etter å ha informert de pårørende om dette og fått samtykke til å viderebringe informasjonen, opplyser etterforskningslederen at dødsulykken skjedde etter at 72-åringen foretok en forbikjøring.

- Forsøkte å kjøre i grøfta

- Han foretok en forbikjøring av et kjøretøy og fikk skrens. Dette gjorde at han havnet i motgående kjørefelt - hvor han ble truffet i siden av et møtende kjøretøy. Sjåføren i denne bilen forsøkte å unngå sammenstøtet ved å kjøre i grøfta, men sammenstøtet var ikke mulig å unngå, sier Johansen, og legger til at 72-åringens bil ble truffet på passasjersiden.

Lastebilen som ble forbikjørt av 72-åringen hadde kamera i frontruta, opplyser Johansen. Dermed kan politiet med sikkerhet si at hendelsesforløpet skjedde på denne måten. Sjåføren av denne bilen, en utenlandsk statsborger, er avhørt av politiet.

Både politiet og Statens vegvesens ulykkesgruppe gjorde undersøkelser etter dødsulykken. Etterforskningslederen opplyser at det er besluttet at den omkomne skal obduseres.

Politiet og Vegvesenets ulykkesgruppe undersøkte ulykkesstedet etter dødsulykken. Foto: RUNE PETTER NESS

Fem døde på tre uker

I den andre bilen som var involvert i ulykken satt det to voksne og to tenåringer.

- Så vidt jeg vet har det gått bra med disse, de fremsto som uskadde på søndag, sier Johansen.

E39 ble stengt mellom Thamshavn og Børsa etter ulykken. Rundt klokken 16.00 søndag meldte Vegtrafikksentralen at veien var åpnet igjen.

Ulykken søndag føyer seg inn i en trist statistikk som viser at fem mennesker har mistet livet på trønderske veier de siste tre ukene.

Lastebilen som ble forbikjørt av 72-åringen hadde kamera i frontruta som filmet ulykken. Foto: Rune Petter Ness