Tolv spillere og to trenere fra Utleira futsal skulle landet på Værnes i halv syv-tiden søndag, men det satte vinden en stopper for.

- Vi hadde spilt to kamper i Bodø, men nå blir det overnatting i byen etter fire mislykkede forsøk på å lande på Værnes, sier futsaltrener Kai Bardal i Utleira.

På den første turen prøvde flyet å lande tre ganger. Det gikk dårlig og flyet måtte vende tilbake til Bodø for å fylle drivstoff.

- Det ristet godt under første forsøket. Det var skikkelig ubehagelig og jeg ble uvel, sier Bardal.

Ti fly måtte snu

Under den andre turen gjorde flyet ett forsøk, men måtte gi seg på grunn av den kraftige sidevinden på Værnes.

- Flygeren gjorde så godt han kunne, så nå er vi på hotell i Bodø.

Noen valgte å ta nattoget hjem til Trondheim.

Kai Bardal fikk et ubehagelig forsøk på landing på Værnes. Foto: Privat

Må overnatte ved Gardermoen

Komiteen for Heimdal Indoor hadde vært på sin årlige studietur og fått med seg Tottenham - Everton på Wembley. Men de begynte å ane uråd da de skulle fly fra Gatwick.

- Vi fikk beskjed om å boarde tidligere enn først satt opp, og det var noen av oss som var spente etter å ha hørt om det dårlige været, sier Kristin Heggvoll som var med i reisefølget.

Kom seg ikke hjem: Komiteen til Heimdal Indoor hadde vært på studietur til Wembley for å se Tottenham - Everton. Fra Venstre: Kristin Heggvoll, Susanne Mellingsæter, Marthe Venås Berg, Marte Sundstrøm Slettestøl, Emil Lernes, Lise Haugen Smistad, turneringsleder Eirik Lyngvær, Petter Dragsten, Tonje Dalen og Marcus Hansen. Foto: PRIVAT

Flyturen skal ifølge Heggvoll ha gått greit fram til innflyvningen på Værnes.

- Det var ganske heftig da flyet forsøkte å lande. Det var mye turbulens, og vi passasjerene var lettet for at flypersonalet sa at det holdt med det ene forsøket, forklarer Heggvoll.

Heggvoll og resten av komiteen ble fløyet ned til Gardermoen for overnatting og en nytt forsøk mandag formiddag.

Ti ankomster kansellert

Fungerende lufthavnsjef Thomas Wintervold ved Værnes lufthavn sier de fleste flyene i kveld ikke har klart å lande. Det dreier seg om ti ankomster som er kansellert fra kl. 16.00.

-  Avgangene går greit, men vi ser at de flyene som skulle landet  heller ikke får ta av. Dermed er det få fly som er klare for avgang. Det vil bli en utfordrende mandag morgen, sier Wintervold.

Han sier den ugunstige vinden trolig vil gi seg i morgen tidlig, men at den komme tilbake igjen i morgen ettermiddag. Han oppfordrer passasjerene om å være tålmodig.

- Det er dessverre lite vi kan gjøre noe med været, men jeg forstår frustrasjonen, sier Wintervold.