Innimellom rakk statsministeren et bedriftsbesøk hos Bil1Din på Skage, hvor det var satt av 40 minutter til Solberg og hennes følge.

Og Brøndbo benyttet som vanlig tida godt, da han tok med Høyre-toppen rundt blant bilvrakene på uteområdet.

– Vi er en bransje som tidligere hadde et noe frynsete rykte. Folk forbandt bilopphuggeri med Olsenbanden og Dynamitt-Harry. Men vi har satt oss som mål å snu dette, og jeg tror bransjen er i ferd med å lykkes, sa Brøndbo.

Møtte grunnleggeren

– Får dere inn brukbare biler også? ville statsministeren vite.

– Ja, 70 prosent av bildelene vi henter ut fra kjøretøyene går tilbake til bilbransjen. Dette er velferdssamfunnet og overfloden satt i system. Forrige uke solgte vi deler for 700 000 kroner, fortalte Brøndbo før han tok Erna – og et stort følge på rundt 25 personer – med inn i demonterings/verkstedhallen.

Der fikk Erna Solberg blant annet møte Bjarnes far Arne, grunnleggeren av bilopphuggeriet, og syriske Maree Almohammed.

– Hvor lenge har du vært i Norge? spurte Solberg.

– I tre år, svarte 29-åringen før arbeidsgiver Brøndbo la til:

– Maree har jobbet halvannet år hos oss. Han fikk betalt førerkort til lastebil fra staten, og har nå blitt fast ansatt.

Middag

Flere lokale Høyre-politikere, med stortingsrepresentant Elin Agdestein i spissen, var også med på omvisninga.

– Dette er stort for firmaet, for familien og bransjen, fastslo Bjarne Brøndbo som også trakk fram pappa Arne som en kar etter statsministerens hjerte.

– Dere vil jo at folk skal stå lenger i arbeid. Fatter’n er snart 80 år – og presser fortsatt biler hver dag, sa Brøndbo tydelig stolt.

Etter bedriftsbesøket satte Solberg kursen mot Namsos og middag hjemme hos familien Brøndbo i Høknesåsen, hvor tomatsuppe, finnbiff og panna cotta sto på menyen.