Ottar Michelsen fra Trondheim ble Sør-Trøndelag SVs aller siste leder da over hundre SV-delegater samlet seg på Hell i helgen.

Der opprettet de Trøndelag SV – og valgte Furunes fra Inderøy til å stå i spissen.

- SV er i vekst med opp 16 prosent i antallet medlemmer i 2017. En av de store sakene våre fremover blir å ta vare på nye medlemmer, så de kan bidra og være med på å sette dagsorden. Så blir det viktig å være tett på stortingsgruppa, sier Siv Furunes (SV).

Les også: Hun blir den nye Ap-lederen i Trøndelag

Ottar Michelsen og Siv Furunes under helgens møte.

Bane og skole

Blant politiske kampsaker nevner hun elektrifisering av Trønderbanen, og det å gå imot fritt skolevalg for videregående skole. Det er nettopp her hun arbeider: 45-åringen fra Inderøy har hovedfag i musikk fra NTNU og jobber som lektor ved Inderøy videregående skole med fagene musikk, tysk og spansk.

- En annen viktig sak er å utvide ordningen med at ansatte fra BUP (barne- og ungdomspsykiatrien, journ.anm.) kommer inn på skolene og driver forebyggende arbeid når det gjelder psykisk helse. Det er et lavterskeltilbud vi har hatt i Nord-Trøndelag i tre år, som vi håper å få til i tidligere Sør-Trøndelag også. Saken kommer opp i fylkestinget snart, sier hun.

Les også: Giske var åpen for å bli Olsøs arvtaker

Flere ledere valgt

Til helga skal Sp ha sitt årsmøte, og de har innstilt Gunn Iversen Stokke (Sp) som fylkesleder. Hun leder hovedutvalget for vei i Trøndelag fylke.

Samtidig skal Venstre velge sin fylkestopp, og Torgeir Anda (V) er foreslått. Han er lokalpolitiker fra Malvik og kommunikasjonsmann.

KrF har allerede i høst valgt seg Jon Normann Tviberg (KrF) fra Leksvik på topp.

For Arbeiderpartiet har det vært et lengre løp å klare å velge seg en foreløpig fylkestopp. Anne Marit Mevassvik (Ap) er valg for tiden frem til årsmøte i april.

Michael Momyr (H) fra Trondheim er allerede godt i gang siden bystyrepolitikeren ble valgt for over ett år siden, da Trøndelags første politiske fylkesparti ble opprettet.

Nylig klappet en bråte Frp-ere inn sin Anita Gilde (Frp) fra Buvika i Skaun. Gilde er fylkespolitiker og lokalpolitiker.

MDG valgt i fjor høst to talspersoner for det sammenslåtte fylkespartiet – Gjertrud Berg (MDG) og Johannes Moen (MDG).

Rødt har årsmøte nå til helgen, men her ønsker dagens to styrer at man skal vente med å slå seg sammen til 2019. Om to uker skal Pensjonistpartiet avgjøre hvem som blir deres leder.

Ottar Michelsen og Snorre Valen foran den kjønnsdelte forsamlingen til SV under årsmøtet.