Verdalingen sier han stiller seg til rådighet for Senterpartiet etter at han i helgen overlater lederskapet i Trøndelag Senterparti til nye krefter.

- Jeg vil kjempe for å bli ny fylkesordfører i 2019 dersom partiet ønsker det. Jeg har i løpet av min politiske karriere fått mye av Sp, mer enn jeg har gitt, og jeg har ambisjoner om å være med videre, sier Tomas Iver Hallem.

Les også: Enige om å bli landets største Sp-fylkesparti

Les også: Skålte på «gravølet» for Nord-Trøndelag

- Jeg har mer å gi

Tomas Iver Hallem er i dag fylkesvaraordfører i det nye Trøndelag.

- Nå sender jeg stafettpinnen videre til Gunn Iversen Stokke. Senterpartiet får nå en samlet ledelse som utfyller hverandre både geografisk og i forhold til kjønn, mener Hallem.

Fylkesvaraordføreren sier han har mer å gi i politikken.

- Dersom partiet i forbindelse med nominasjonsprosessen mot fylkestingsvalget i 2019 spør meg om å være fanebærer for fylkestingslista, og dermed kjempe for å bli fylkesordfører i 2019, så sier jeg med glede ja. De siste seks årene har jeg hatt partiet i tankene hver eneste dag, sier Hallem, som innledet til debatt på fylkesårsmøtets første samling fredag ettermiddag.

Les også: 23 politikere skal styre Trøndelag. 19 politikere i Trondheim styrer et dobbelt så stort budsjett

Historisk fylkesårsmøte

Årsmøtet på Scandic Hell i helgen er det første i historien for Trøndelag Senterparti, som også er det største fylkespartiet i Sp. Derfor var også toppledelsen i partiet, med partileder Trygve Slagsvold Vedum og parlamentarisk leder Marit Arnstad i spissen, tilstede på det historiske årsmøtet.

Valgkomiteen foreslår Gunn Iversen Stokke fra Skaun som leder. Hun har vært fylkesleder i Senterpartiet i Sør-Trøndelag tidligere, og har siden 2013 vært fylkesvaraordfører i Sør-Trøndelag inntil fylkene ble slått sammen ved årsskiftet.

Valgkomiteen innstiller også på at Per Olav Tyldum blir 1. nestleder. Han er nå inne i sin andre periode som ordfører i Overhalla. Som leder av ordførerforum i Nord-Trøndelag har han også møtt i fylkesstyret i Senterpartiet i Nord-Trøndelag de siste årene.

Som 2. nestleder foreslås Ole Herman Sveian fra Malvik. Etter noen års «pause» fra politikken er han nå tilbake i kommunestyret i Malvik og i 2015 ble han varaordfører i Malvik.