Statistisk sentralbyrå presenterte fredag oppdaterte tall over befolkningsutviklingen i alle landets kommuner. Tallene viser at Trondheim fortsetter å vokse raskere enn både Oslo, Bergen og Stavanger. Ved inngangen til 2018 bor det 193501 personer i Trondheim.

Nederst i saken kan du se tabell med tall for alle kommunene i Trøndelag.

Studentbyen

Leder for studenttinget ved NTNU, Sindre Kristian Alvsvåg, sier byen er populær blant unge som skal studere.

- Det er det beste studiestedet snart i hele Norden, sier Alvsvåg.

Han peker også på at det finnes prosjekter som jobber for at studenter som opprinnelig kommer fra andre steder enn Trondheim, skal bli i byen.

- Mange reiser når de er ferdige med studiene, men trondheimsregionen jobber for at studentene skal bli, sier Alvsvåg.

5,3 millioner

I Norge er det samlede folketallet nesten oppe i 5,3 millioner. Veksten gjennom 2017 er den laveste som er registrert siden 2005. Innbyggertallet i landet har økt med en million siden 1993.

Antall utenlandske statsborgere økte med bare 8500 i 2017, mot 21000 året før. Av utenlandske statsborgere er polakker den største gruppen, fulgt av svensker og litauere.

Trøndelag

I det nye sammenslåtte Trøndelag bor det nå 458744 personer, i overkant av 4000 flere enn året før. Det innebærer at rundt tre firedeler av befolkningsveksten i fylket skjer i Trondheim.

Den prosentvise veksten er likevel størst i Namsskogan. Kommunen har fått 30 nye innbyggere det siste året, som gir en vekst på 3,4 prosent. Totalt bor det nå 902 mennesker i kommunen.

Ordfører Stian Brekkvassmo (Ap) mener økningen har flere årsaker.

- Flyktningtallet er med på å påvirke det ganske kraftig. Vi har totalt 61 flyktninger fra Syria, men de fleste av dem kom ikke i fjor. Nå har også Distrikts-Norge fått ta del i det som har vært noe av forklaringen på befolkningsøkningen nasjonalt. Vanligvis flytter flyktninger til de store byene. I tillegg har ungdommen begynt å flytte hjem igjen, sier Brekkvassmo.

Han sier det er viktig å få de unge tilbake til bygda.

- Våre ungdommer flytter ut når de skal på videregående. Hvis vi ikke lykkes de første 15 årene etterpå med å få dem tilbake, kommer de ikke. Men vi legger energi i få dem tilbake, og har mange prosjekter for det, sier Brekkvassmo.

Selv om Trøndelag samlet sett vokser, så opplever halvparten av kommunene i fylket av folketallet har sunket det siste året. I antall personer er nedgangen størst i Midtre Gauldal, mens Tydal er kommunen med størst prosentvis nedgang.

Under kan du sjekke tallet for din kommune. Du kan klikke på kolonneoverskriften for å endre sorteringen av tabellen.