- Denne uka blir omtrent slik som den forrige med tanke på strømpris, men mest sannsynlig litt lavere, sier krafthandler Siri Line Hove Ås i Trønderenergi.

Likevel forteller hun at det er litt usikkert hvordan resten av uka blir, da spesielt onsdag og torsdag.

- Det er mye vind både i Norden og Tyskland, slik at den tyske prisen er ventet ganske mye ned i morgen, og det fører til at vi får import fra Tyskland i stedet for eksport, sier Hove Ås, og legger til:

- Det fører til at vi får lavere pris i Norge, ettersom kraftmarkedet fører til at kraften flyter fra det området som har lavest pris til det som har høyest pris, for å utjevne markedet.

Mot normalt neste uke

Hun forteller at det denne uka er høyere strømpriser fordi det er 10 grader under normalen i hele Norden og deler av Europa.

Neste uke vil Europa begynne å utjevne seg med normalen, mens Norden ut ifra estimatene fortsatt vil ligge omtrent fem grader under.

- Det betyr at det ikke vil være like anstrengt som det er nå, sier hun.

Videre sier Hove Ås at de ut ifra slutten av forrige uke forventet at prisen skulle bli høyere denne uka grunnet mindre vind – rundt 50 øre pr. kWh i engrospris (pris uten avgifter, journ.anm.). Nå forventer de at det vil koste forbrukeren rundt 43 øre pr. kWh i engrospris onsdag.

Estimerer prisfall

- Vi estimerer et sterkt prisfall utover våren, sier hun.

I mars vil prisen ut ifra prognosene være nede på 36 øre pr. kWh i engrospris, og ned på 25 øre pr. kWh til sommeren.

- Det er veldig lite sannsynlig at vi får høyere priser enn det vi har hatt til nå, med en topp på pris i forrige uke og denne uka, sier Hove Ås.

- Neste uke forventer markedet at vi skal ned 5 øre i engrospris, sier hun videre.

Kaldeste periode fra onsdag

Fra onsdag slår kuldebølgen til med full kraft i Trøndelag. I indre strøk kan det ikke utelukkes temperaturer ned mot – 35 grader.

Oppdaterte varsler viser at landsdelen går inn i den aller kaldeste perioden av kuldebølgen med fire netter på rad under – 16 grader i lavlandet.

Dersom prognosene stemmer, blir de neste fire nettene den kaldeste perioden i Trøndelag så sent på vinteren på 60 år.