Kommunalråd Sissel Trønsdal (Ap) sier partiet kommer til å stemme for at forslag til detaljregulering av Tungavegen 26 blir lagt ut til høring og offentlig ettersyn.

Dermed er det flertall i bygningsrådet for å avvise rådmannens innstilling om ikke å sende saken ut på høring. Begrunnelsen fra rådmannen for å avvise forslaget er at det er i strid med kommuneplanens arealdel 2012–2024 og interkommunal arealplan, vedtatt i februar 2015, å tillate mer forretning på Tunga og Leangen.

Rådmannen peker på at den gamle slakteritomta etter Nortura (Bøndenes Salgslag) skal omdisponeres fra næringsmiddelindustri til lager, industri, kontor og forretning.

Før helgen meldte Sissel Trønsdal at på grunn av sykdom blant flere av partiets medlemmer i bygningsrådet ville hun be om at saken nok en gang ble utsatt, nå til 20. mars. Imidlertid fikk medlemmene diskutert saken på mandag og ble da enige om å avvise rådmannens innstilling.

Trafikkfarlig på Lade

- Innebærer det at Ap vil tillate at Obs Bygg får flytte til Leangen?

- I første omgang skal saken ut på høring, slik at alle sider ved den kan bli belyst. Så får vi komme tilbake til hvordan vi skal forholde oss til søknaden når den skal endelig vedtas. Men de trafikale forhold i Haakon VIIs gate og ved Obs Bygg på Lade byr på utfordringer. Ved å flytte byggvarehuset til Leangen kan trafikkforholdene bli bedre, sier kommunalråden.

Coop Midt-Norge ønsker å etablere et byggvarehus på 15 000 m² like ved Ikea på Leangen. Ifølge adm.dir. Torbjørn Skei har de jobbet med flytteplanene i fem–seks år. Det første byggvarehuset på Lade åpnet i 1974 og i 2004 flyttet virksomheten inn i sokkeletasjen i City Lade. Men området er lite og trangt og dårlig egnet til mye trafikk med lastebiler og tilhengere.

Kjør gjennom og laste

Skei sier de har planer om et tilsvarende byggvarehus på Leangen som på Tiller der kundene kan kjøre gjennom byggvarehuset og laste varer. Resten av den 73 000 m² store tomta på Leangen vil fortsatt kunne brukes til industri og lager.

Høyre, Frp, Venstre og nå Arbeiderpartiet vil avvise rådmannens innstilling og sende byggeplanene ut på høring. SV støtter rådmannen, mens KrF fortsatt er i tenkeboksen.