- Vår utfordring er at det stadig vekk dukker opp nye sykler. Dette har aldri vært et problem tidligere, og vi har prøvd og ta kontakt, men ingenting har skjedd, forteller nestleder i Stavsetsvingen Velforening, Stian Gjervik Heldahl.

Han bor like ved de kommunale boligene, hvor det har dukket opp flere antatt stjålne sykler det siste året. Gjervik Heldal har funnet billigsykler uten hjul og ratt, men også elsykler i god stand til en verdi på rundt 10 000 kroner.

- Jeg har både vært i kontakt med Trondheim kommune og politiet, men det er en vanskelig situasjon siden ingen kan peke ut en konkret person. Jeg orker iallfall ikke å sitte i buskene å vente på at noen skal dukke opp.

- Barna er redde

Tidligere har det også vært andre politiaksjoner mot området, noe som har skremt barna i nabolaget.

- Barna er redde for å gå forbi leilighetene, og for å miste syklene sine. Jeg og mine har heldigvis ikke blitt frastjålet noe, men jeg har hørt om tilfeller i klassene og på skolen til barna mine, legger Gjervik Heldal til.

Han mener å ha observert rundt 15 ulike sykler utenfor de kommunale boligene. Ofte har de vært i god stand i noen uker, før alt som kan plukkes vekk, er borte.

- Enkelte sykler har jeg funnet rammenummeret på, og undersøkt litt hvem som kan ha eid dem. Men jeg orket ikke å grave i alle, da mange av syklene er av den billige varianten.

Han forstår at det kan være vanskelig både for politiet og Trondheim kommune å gjøre noe med saken, men håper noe kan skje i nærmeste fremtid.

- Jeg skjønner at de har et regelverk å forholde seg til, men de kunne gått inn i en dialog med alle, og ikke kun den enkelte.

Stjålet i skoletida

Adresseavisen har etterlyst eierne av syklene som er funnet på Stavset. En av syklene ble stjålet på Byåsen videregående skole midt på lyse dagen.

- Den stod der sammen med mange andre sykler i et stativ. Låsen hadde frosset så den var ulåst. Således var den nok et lett bytte. Det var en gammel sykkel som vi ikke kommer til å bruke tid eller penger på å sette i stand i igjen. Men man blir jo litt indignert over at enkelte bare går å tar ting som ikke hører dem til, forteller sykkeleierens far.

Jobber med saken

Trondheim kommune har en egen gruppe, bomijlø, som håndterer klager på deres leietakere. De arbeider etter husleieloven og håndterer brudd på husleiekontrakten. Charlotte Halgunset i Helse- og velferdskontoret på Lerkendal bekrefter at de mottok en henvendelse fra både Stavsetsvingen Velforening og en privatperson i desember i fjor.

- Det var ikke mye vi kunne gjøre, da vi håndterer kun klager på enkeltleiligheter eller enkeltpersoner. Etter den ene henvendelsen har vi ikke mottatt flere fra hverken nabo eller velforeningen, forteller Halgunset.

Trondheim eiendom og driftsavdelingen i kommunen har nå fått en henvendelse om å følge adressen, og kartlegge om dette er et omfattende problem.

- Vi har fått opplyst at driftsavdelingen har hatt oppsyn med adressen den siste tiden, og fjernet sykkeldeler og annet rask fortløpende.

Hun opplyser om at bomiljø ofte sender ut fellesbrev til leietakerne, med oppfordring til å sende klager eller bekymringsmeldinger ved mistanke om brudd på eventuelle regler. Dette er det ikke gjort i dette tilfellet.

- Vi har avventet videre kontakt fra naboer og velforening. Siden vi ikke har hørt noe, har vi heller ikke gjort noe. Vi ønsker selvfølgelig å bistå i saker der det har skjedd brudd på Husleieloven, og oppfordrer alle til å ta kontakt med bomiljø for veiledning i klagesaker, avslutter Halgunset.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.