Politiførstebetjent Torstein Ekseth ved Sentrum politistasjon opplyser at familien til omkomne John Kristian Evjen, har samtykket til frigivelse av navnet.

Dødsulykken skjedde like etter klokken 14.00 fredag ettermiddag i Bratsbergveien, ikke langt unna Siemens-bygget. Lastebilen svingte inn på påkjøringsrampa mot Omkjøringsvegen og støtte sammen med Evjen som kom kjørende med en lettmotorsykkel. 46-åringen ble kort tid senere erklært død på stedet av helsepersonell.

- Kan ha vært vikepliktsbrudd

Politiadvokat Anette Røsholdt ved Trøndelag politidistrikt opplyser at politiet nå jobber med å få en oversikt over hva som skjedde.

- Vi er tidlig i etterforskningsfasen, og situasjonen er litt uavklart. Men det kan se ut som om det har vært et vikepliktsbrudd fra lastebilførerens side da han krysset veien og motorsyklisten kom kjørende nedover. Vi håper de krimtekniske undersøkelsene som ble gjort på stedet skal gi en bedre avklaring av hva som har skjedd, og hvordan begge parter opptrådte, sier Røsholdt.

Samtykket ikke til førerkortbeslag

Lastebilsjåførens førerkort ble beslaglagt av politi på ulykkesstedet. Ifølge politiførstebetjent Ekseth, har han ikke samtykket til dette. Politiadvokat Røsholdt vil skal nå vurdere om dette beslaget opprettholdes eller ikke.

- Lastebilsjåføren vil bli innkalt til avhør så fort som mulig, sier Ekseth.

I tillegg til politiets teknikere gjorde også ulykkesgruppa i Statens vegvesen undersøkelser på stedet etter dødsulykken. Etter hendelsen gikk politiet ut og etterlyste vitner – blant annet en varebilsjåfør. Denne føreren er nå avhørt.

Både Bratsbergveien mellom Omkjøringsveien samt Sorgenfriveien var en periode stengt som følge av dødsulykken.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Det var 46 år gamle John Kristian Evjen som døde i ulykken. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen