Få, om noen politikere, deler befolkningen så mye som Sylvi Listhaug. Etter at hun tirsdag morgen gikk av har det kommet kommentarer fra begge leire, blant annet på Adresseavisens Facebook-side, på Listhaugs egen side hvor hun offentliggjorde avgangen, samt andre sosiale medier som Twitter.

Tidligere tirsdag sa Erna Solberg at Listhaug kan bli minister igjen

- Håper hun forsvinner

Her er et spredt utvalg av hva følgerne av Adresseavisen mener.

«Det eneste fornuftige hun kunne ha gjort. Men nå skylder hun på AP, hun tar jo ikke noe selvkritikk, håper hun forsvinner ut av politikken», skriver Torild Kvanli.

Og får støtte av Svend Willumsens som mener han ikke kunne sagt det bedre selv.

Per Olav Haarstad er glad, men håpet på litt mer:

«Hadd jo egentlig håpa att a' tok med sæ regjeringa å, men men..kan ikke få både i pose å sekk»

Mens Linn Staven mener avgangen er «Seier for #etvarmeresamfunn»

- Hyklersk

Frank Cav var rett etter avgangen spent på hvem som overtar, men håper Listhaug fortsetter å bidra i innvandring, - og integreringspolitikken.

Det får Rita Tørhaug Borg til å svare:

«Hun kommer nok sterkere tilbake enn noen gang nå, som hun ikke har noen ministerpost å leve opp til»

«Vi slipper i hvertfall et mye dårligere alternativ i regjering» repliserer Martin Almskår.

Før Frank Cav avslutter tråden:

«Per Sandberg ja», og legger til et tommel opp og stort smiletegn.

Lill-Hege Sara er mildt sagt forundret:

«Sånne ting skjer i Norge pga et Facebook-innlegg, nå blir det rett og slett hyklersk om vi harselerer med presidenter som styrer på Twitter!» Og viser til Donald Trumps mildt sagt aktive Twitter-profil.

Les reaksjoner fra topp-politikere etter avgangen

- Sylvi som statsminister

Heller ikke Stig Troset liker det som skjedde:

«Ser det e mang som rope hurra for at listhaug må gå. Hu e jo den eneste som tør å si noe. Ta støre for eksempel. Han e en stor vits har itj nå i politikken å gjør»

«Sylvi som statsminister», mener Julie HK.

«Skjer ikke» svarer Siv Gevoll.

Mens Tone Solbakken mener det er: «En MEGET trist dag for landet vårt.»

- Skjemmes

Det var altså klokken 08 tirsdag morgen Listhag offentliggjorde avgangen sin. Det tok ikke mange sekunder før det tok av i kommentarfeltet. Ved 14.30-tiden hadde innlegget hennes blitt delt av over 2500 personer, fått 27 000 reaksjoner og fått over 5600 kommentarer.

Ikke overraskende er støtten stor, blant annet fra Jan Arild Karlsen:

«Jeg var en stolt arbeidermann som ga min støtte til AP. I dag skjemmes jeg over AP og støre, og så lenge støre er leder forlater jeg AP. Min støtte går til den eneste jeg ser som jobber for Norge og folket, min støtte går til Sylvi Listhaug.»

Og får svar fra blant andre Edel Nustad:

«Jeg blir glad når jeg ser AP tilhengere som tenker sjøl og ser galskapen i d som skjer nå»

«Men det var først Sylvi Listhaugs innlegg som angrep AP? Som justitsminister kan hun jo ikke angripe et parti på den måten . Hva hun mener som en privatperson er noe annet», svarer Jorunn Brustad.

Barnehage-prat

I mange av innleggene er det «takk for innsatsen» og «bra du tok ansvar», som går igjen. Men det er veldig mange som skriver ut sin glede også:

«Vet du Sylvi Listhaug. Dette innlegget bare bekrefter at det overhodet ikke har vært en heksejakt. Og du,- å være seg selv betyr ikke at du skal sette deg foran andre og at anstendighet ikke gjelder for deg. Debatten skal ikke legges på noens premisser fru Listhaug, og heller ikke på dine», skriver Birgit Helli Randklev.

Flere reagerer også på at Listhaug, da hun kommenterte sin egen avgang tirsdag morgen, sa at norsk politikk er blitt en barnehage.

«Vil bare minne den avgåtte statsråden om at i en barnehage har man langt mer sosial og emosjonell kompetanse enn det du har utvist den siste tiden. I en barnehage evner både små og store å si ektefølt unnskyld når man har gjort andre vondt. At du evner å fremstille «barnehage» som noe negativt og at du er den eneste «voksne» på stortinget vitner om at du ikke forstår at debatten du skaper med ord og bilder er direkte usunn. Ønsker deg lykke til videre på ferden!», skriver Pål Hafstad Thorsen.

Lykke til, skriver også en trist Trude Camilla Faldahl Johannessen.

«En trist dag for norsk politikk og for ytringsfriheten,når en frambragende justisminister blir kneblet av AP,og framfor alt tåkefyrsten Gard Støre. En SKAM for ytringsfriheten som AP har kjemper for i årevis! Og Erna Solberg, vet ikke om du får min stemme denne gangen! Lykke til Sylvia Listhaug!!!»

- En seier for folk flest

Også Ap-leder Jonas Gahr Støre tok til Facebook i dag.

- Dette er en seier for folk flest og demokratiet. Med frekkhetens nådgave fremstiller hun seg selv som et offer og hevder at hennes ytringsfrihet er blitt kneblet. At hun klarer å fremstille Stortinget som en barnehage er så spekulativt og ett hån mot vårt demokrati og Stortingets flertall. Det er nesten ikke til å tro. Håper dagens hendelse gjør at vi får fred fra denne dama nå, men jeg tror dessverre jeg ikke får mitt ønske oppfylt.

Og på Twitter er denne blant de mest likte og delte.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.