- Jeg har tidligere oppfordret til debatt basert på saklighet og anstendighet, uten karakteristikker av hverandre. I ettertid er det kanskje fint om enkelte ser på innleggene sine på nytt, sa statsministeren da hun entret talerstolen.

Hun fortsatte:

- Det er mange områder der polemikk er interessant. Om den «solbergske parlamentarismen», om høyrepopulismen har inntatt regjeringen og om stempling av meningsmotstandere. Det er andre dager for den debatten. Jeg synes ikke innleggene her representerte det, sa Solberg.

Les også: Dette sier Espen Teigen om avgangen

- Overrasket

Med det refererte hun direkte til innlegget til parlamentarisk leder i Sp, Marit Arnstad.

- Jeg ble overrasket over at statsministeren velger å ta den innfallsvinkelen. Jeg står for hvert eneste ord jeg sa i mitt innlegg, sier Arnstad til Adresseavisen etter at debatten er over.

- Det begrepet hun knyttet direkte til meg - den «solbergske parlamentarismen» - mener jeg er et begrep hun må ta inn over seg. Hun kan ikke fortsette med dette. Hun kan ikke la dem stemme én ting på Stortinget og én ting i regjering. Det må henge sammen, sier Arnstad.

- Svekket Solberg

Fra talerstolen sa Arnstad at hun mener statsministeren er svekket.

- I dag fremstår statsministeren som en svekket statsminister, som nærmest blir gjort til en kommentator. Nå har Listhaug selv tatt ansvar, det var riktig bra og nødvendig, sa parlamentarisk leder i Sp, Marit Arnstad, fra talerstolen.

Etter debatten sier hun dette om statsminsiterens innlegg:

- Statsministeren overså den saken som er bakgrunn for det hele. Alle er enige om at vi skal frata fremmedkrigere statsborgerskapet. Det er måten vi skal gjøre det på, som vi var uenige om. Likevel la justisministeren ut den Facebook-posten hun gjorde. Statsministeren må ikke glemme hele utgangspunktet, sier Arnstad.

Les også: «Dette er det mest spesielle jeg har vært med på i mine år på Stortinget»