Sp-topp Marit Arnstad mener Acer-vedtaket er historisk:

- Nå binder vi oss til masta

Acer-vedtaket innebærer at Norge for første gang avgir suverenitet til et EU-organ på energiområdet, ifølge parlamentarisk leder i Sp, Marit Arnstad.

Senterpartiets parlamentariske leder, Marit Arnstad, var krystallklar i sin motsand mot Acer, et EU-organ som bidrar til å regulere kraftmarkedet i Europa, under stortingsdebatten torsdag kveld. 

Torsdag kveld sa Ap, MDG og regjeringspartiene ja til at Norge slutter seg til Acer, et EU-organ som bidrar til å regulere kraftmarkedet i Europa. Debatten har ført til dyp splittelse i Ap, der blant andre tidligere nestleder Trond Giske og Trøndelag Ap har trosset ledelsen i den betente saken. I Stortinget stemte imidlertid alle Ap-representantene sammen med det knappe flertallet i egen stortingsgruppe, og sikret dermed flertall for saken.