- Alle fire er avhørt, og de har kommet med forskjellige forklaringer, sier politiførstebetjent Pål Berg i Trøndelag politidistrikt. Han er fagleder for vinningsteamet.

Det var en vekter ved Thon hotell Prinsen som slo alarm klokka 13.30 søndag ettermiddag. Han hadde gjort observasjoner som tydet på at alt ikke var som det skulle være på et av hotellets rom. Da politiet kom inn i hotellrommet, fikk de raskt mistanken bekreftet.

Kjenninger: De fire personene som er pågrepet i saken, er kjenninger av politiet fra før av.

Innbrudd i naborommet

- Det lå en oppbrutt safe i rommet som stammer fra et annet hotell, det fantes også post og betalingskort som ikke tilhørte de som hadde betalt for rommet og en god del andre gjenstander som vi mistenker er tyvegods, sier Berg. Det hadde også vært innbrudd i naborommet.

På rommet traff politiet også tre personer, som ble pågrepet. Senere på ettermiddagen ble en fjerde person innbrakt til Sentrum politistasjon. Personen kom til hotellrommet i etterkant, og hadde tilknytning til det.

- Det er snakk om to menn i 30-årene og to kvinner i henholdsvis 30- og 20-årene, forklarer Berg.

Ikke sikkert: Én av personene som ble pågrepet, fortalte at den ene safen på hotellrommet ikke tilhørte dette hotellet.
Uvanlig: Vanligvis bruker hotellsafer å være låst igjen, men denne var både brutt opp og tilhørte et annet hotell.

Fant narkotika

- De er alle dimittert, men det er opprettet flere saker i etterkant av dette. Vi har blant annet opprettet narkotikasaker på tre av personene. Det ble funnet rivotril og andre ukjente tabletter på rommet, sier Berg.

Politiet er i ferd med å finne ut hvem som eier eiendelene som ble funnet på rommet.

- Mange har vært borte i påska, og ikke alle som har vært klar over at de har blitt utsatt for tyveri, tror Berg.

De fleste fornærmede tilhører trondheimsområdet.

Mange gjenstander: Politiet har opprettet flere saker i etterkant av pågripelsen. Det er funnet en god del gjenstander man tror er tyvegods.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.