Motocross-kjørere fra hele Midt-Norge trente på Oppdal motocrossbane i helga, blant annet til Midt-Norsk mesterskap som etter planen skal gå 2. til 3. juni i Oppdal. Nå vurderer Motorklubben Trondhjem å avlyse hele konkurransen etter ulykken som krevde et ungt menneskeliv søndag.

Flere fra klubben var også til stede på banen i Oppdal da den tragiske ulykken skjedde søndag. I kveld vil de møtes i klubblokalene for å snakke om det som hendte – og mest trolig avlyse det mesterskapet de skulle arrangere første helga i juni.

Støtter familien

- Det er det menneskelige vi er opptatt av i denne situasjonen. Det sportslige kommer i annen rekke, sier Jørgen Bye, leder i Motorklubben Trondhjem, til Adresseavisen.

- Det er ingen som føler for noe løp på motocrossbanen i Oppdal nå.  Det føles vanskelig å gå videre. Nå ønsker vi å støtte opp om familien som har blitt rammet, sier nestleder i klubben, Tore Dahle.  Mange motocrosskjører har kommet sent i gang med forberedelsene til sesongen på grunn av den sene våren – og konkurransene står i kø framover.

- Også skjer noe så tragisk som dette. Det er helt forferdelig, sier Dahle.

- Tragisk og trist

Det var søndag ettermiddag ulykken skjedde. En motocross-kjører mistet kontrollen over sin motocrossykkel og støtte sammen med en ung person som var tilskuer på treningen.

- Dette er bare tragisk og trist. Jeg har all mulig medfølelse til foresatte og familien, de ansvarlige,  føreren av sykkelen – og alle andre berørte, sier fungerende generalsekretær i Norges Motorsportforbund, Are Antonsen, til Adresseavisen. Han jobbet mandag med å kartlegge om det er noe behov for bistand fra motorsportforbundet etter ulykken.

- Vi har kontakt med våre folk i Trøndelags-regionen, og vi stiller oss til disposisjon. Vi skal hjelpe til med det de eventuelt har behov for, fortsetter Antonsen.

Politiet fortsatte mandag etterforskningen av ulykken, deriblant avhør av vitner.

- Det gjenstår en del arbeid før vi kan si noe mer om saken, sier Finn Skårsmoen ved Oppdal lensmannskontor.

Motorsportforbundet avventer politiets etterforskning og konklusjoner.

- Vi har også muligheter til å sette ned en ulykkeskommisjon, men før vi eventuelt går til det skrittet, vil vi se politiets konklusjon.

- Sikkerheten kan aldri bli god nok

- Er sikkerheten til publikum god nok ved motocrossbaner når slike ulykker kan skje?

- Sikkerheten kan aldri bli god nok. Det er viktig å huske på at dette var en trening, og i forbindelse med trening er det sjelden at man sikrer publikum, for publikummet er i praksis støtteapparat og funksjonærer. På stevner er det definerte publikumsområder som er sikret, men det er ikke krav til slike tiltak under treningsaktivitet, sier Antonsen, som ikke kan minnes en lignende ulykke i Norge.

- Vi har hatt sykler som har gått løpsk og påført publikum skader, men aldri en ulykke med et slikt dramatisk utfall, sier Antonsen.