- Jeg hadde musikk på badet og hørte så vidt noen lyder fra utgangsdøra. Jeg gikk ut i stuen og så flammene gjennom stuevinduet. Da løp jeg ut døra og ut i sokkelesten, forteller Victoria som bor i leiligheten sammen med sin mor og bror.

De var ikke hjemme da det brant. I 13-tiden tirsdag møtte Victoria de som slo alarm i bygget og bidro til at hun kom seg ut i tide.

Så røyk

Vaktmester Martin Hunstad Hagen og to ansatte fra Olimb: Pia Therese Johansen og Janne Marit Lian sto ute på en av terrassene i 10. etasje. De oppdaget brannen, varslet nødetatene og løp ned for å få folk ut av leilighetene.

- Vi så røyk sive opp og klatret opp på en av blomsterkassene. Da forsto vi at det brant i en av leilighetene under oss. Jeg ringte brannvesenet, mens Pia Therese og Janne Marit begynte å varsle folk inne i leilighetene. Vi kom oss etter hvert ned til 3. etasje hvor det brant og fikk ut et par personer der. Da vinduene eksploderte måtte vi bare komme oss ut. Så kom politiet og vi fikk bistand av dem, forteller vaktmester Martin.

Da disse vinduene i oppgangen eksploderte, løp Victoria Skei, Martin Hunstad Hagen, Pia Therese Johansen og Janne Marit Lian opp trappene og ut av bygget.

Les også: Alle leiligheter ble gjennomsøkt

Måtte ut da glass eksploderte

Olimb-ansatte Pia Therese og Janne Marit jobber med fornyelse av det utvendige rørsystemet til terrassehusene. De var ute og sjekket at alt fungerte som det skulle da de oppdaget brannen.

- Vi fikk kanskje varslet seks-syv stykker. Det var godt å ha vernesko da vi løp rundt og skrek og sparket i dørene for å få folk ut. Da glasset knuste i 3. etasje måtte vi ha oss ut. Vi løp oppover i etasjene og kom oss via en utgang der. Da hadde vi røyken og flammene etter oss, forteller Janne Marit.

Les også: Beboerne får ikke flytte hjem

Vaktmester Martin Hunstad Hagen og to kvinner som jobbet på bygget, Pia Therese Johansen (til venstre) og Janne Marit Lian slo alarm da de oppdaget brannen og sørget for å få folk ut av leilighetene.

- Kom dere ut!

Kvinnene ropte: Det brenner – kom dere ut!

- Vi ropte så høyt vi kunne og hadde tårer i øynene. Svart røyk møtte oss. Det gikk veldig fort. Kanskje gikk det bare 60 sekunder fra vi oppdaget brannen til vi hadde varslet alle ned til 3. etasje, sier Pia Therese.

Les også: Seks leiligheter fikk store skader i terrassehusbrannen

- Hvordan reagerte folk?

- De fikk panikk. Noen begynte å pakke ting og vi hjalp dem med det, forteller Pia Therese.

Tirsdag møtte hun Victoria igjen sammen med de to andre som sørget for evakuering av bygget. Da møtte Victoria i nye blå sko. De gamle står igjen i den brannherjede leiligheten.

Les også: - Jeg ble forferdelig redd