- Jeg måtte bare berge livet. Å klatre over terrassene var eneste utvei. Jeg så inn i et flammehav, sier Sigurd B. Grenness om klatreturen fra sin egen terrasse over naboens og ned på gateplan.

Han bor i 3. etasje der brannen antagelig startet på naboterrassen. Grenness dro hjemmefra til fysioterapeuten rett etter klokken 10 mandag. Da han kom hjem stod han ute for å se på gravearbeidene utenfor nedre Terrasseveg.

- Skjedde svært fort

- Jeg hadde vært hos fysioterapeut for behandling av en fot og kom hjem omlag kvart på ett. Da så jeg det brant oppe på terrassen til naboen. Jeg gikk inn for å lukke et vindu. Fra å være en liten flamme da jeg gikk inn, stod bodsystemet ute på terrassene i full fyr da jeg kom inn. Det skjedde svært fort. Da jeg skulle ut igjen var trappeoppgangen sperret. Treverk hadde falt ned og det brant nede på repoet. Jeg hadde aldri drømt om at treverk brenner så fort, forteller han.

Les også: Sto på badet da heltene sparket i døra

Bilde tatt rett før klokken ett mandag. Foto: Christine Schefte

Vaktmester varslet brannen

Vaktmester Martin Hunstad Hagen ringte brannvesenet klokken 12.47. Sammen med Pia Therese Johansen og Janne Marit Lian, som jobber med restaurering av rørsystemet på terrassehusene, begynte vaktmesteren å få folk ut av leilighetene. De flyktet oppover i i etasjene og ut etter å ha fått med seg kvinnen i naboleiligheten til Grenness. Omtrent samtidig rømte Sigurd ut via terrasse-systemet.

Les også: Leter etter brannårsak på terrassen

- Fikk ikke med seg varsling

- Jeg var nok en av de første som oppdaget brannen, og fikk ikke med meg at noen løp rundt og varslet, sier Grenness.

Beboere i 44 leiligheter fordelt på elleve etasjer i terrassehusene i Stjørdal er nå stengt ute fra hjemmene sine. Totalt er det 110 leiligheter i Nedre Terrasseveg i Stjørdal. Det er oppgang fire og fem som er hardest rammet av brannen. Sigurd bor nå på hotell. Torsdag blir det en ny vurdering om de første kan flytte hjem til leilighetene sine.

Les også: Seks leiligheter fikk store skader i terrassehusbrannen