Det var fredag morgen at sjokkbrekket mot gullsmed Stein O. Pettersen i Levanger sentrum skjedde. Gjerningsmennene er fortsatt ikke pågrepet.

Trønder-Avisa skriver tirsdag at tyvenes utbytte var modeller av ekte gullvarer som sto utstilt, priset som det var ekte. - Varene ser ekte ut, men det kan virke som tyvene har forregnet seg litt. Hovedsakelig forsvant det uekte ringer, det vi kaller prøveringer samt noen sølvsmykker og brett med kjeder. Verdiene ønsker vi ikke å si noe om, sier Marit Pettersen hos gullsmeden til avisa.

Har funnet etterlatenskaper

Hun anslår antallet ringer som er borte til i overkant av 300.

Etterforskningsleder Tor Klevmo ved Levanger lensmannskontor opplyser i tillegg at det er gjort funn som stammer fra sjokkbrekket ved Lokstallen - på et område litt nord for jernbanestasjonen i Levanger. - Vi har funnet etterlatenskaper, men ikke noe av utbyttet, sier Klevmo til avisa.

I forbindelse med en alibisjekk etter brekket i Levanger mandag, dro politiet en bolig i Skogn sentrum. Denne sjekken endte med at politiet skjøt en 24-åring i beinet, etter at han hadde knivstukket broren sin og en kamerat.

Ser ikke ut som om det er en sammenheng

Mandag skrev politidistriktet følgende i en pressmelding:

«Selv om hendelsen på Skogn skjedde kort tid etter et grovt tyveri hos en gullsmed i Levanger sentrum er det på nåværende tidspunkt ikke grunnlag for å konkludere med en sammenheng. Ingen er foreløpig pågrepet i forbindelse med det grove tyveriet».

Overfor Trønder-Avisa opplyser etterforsker Gunder Hofstad ved Trøndelag politidistrikt at det ikke ser ut som det er en forbindelse mellom gullsmed-brekket og personene som befant seg på åstedet i Skogn.