Området Bjørke gikk i mandag, ligger midt i området der bjørnen har vært og tatt sau.

- Jeg snakket med folk på forhånd og gikk en tur for å se om vi kunne finne spor av bjørn. Ved Ytter Skurvhatten ble bikkja mer og mer på. Vi kom på spor etter bjørn. De var ganske store. Større enn håndflaten min, sier Bjørke.

Bilder av sporene Bjørke og hunden fulgte. Foto: Privat

- Fulgte sporene 900 meter

Han har sett bjørnespor før, da han bodde i Valdres.

- Sporene hadde begynt å tørke litt og jeg anslå at de var tre-fire dager gamle. Vi fulgte sporene omlag 900 meter i retning Rødsjøseter. Da var kjerret så tett at vi måtte snu, sier Bjørke.

Han forteller at han ikke så sau i området, men noen reinsdyr.

Les også: Kadaverhunden Basse til Fosen for å finne døde dyr

Stein Roger Bjørke og hunden Ayra. Foto: Privat

- Kan ikke utelukke at det er bjørn

Bjørke tok bilder av sporene. Disse har også rovviltkontakt i Miljødirektoratet Frode Aalbu sett.

- Det er ingen målestokk som sier meg hvor stort avtrykket kan være, men det virker stort nok til å kunne være satt av bjørn. Jeg ser heller ingen ting i avtrykket som gir meg grunn til å tvile på at det er fra bjørn. Kort oppsummert er vel min vurdering at det slett ikke kan utelukkes at dette er avtrykk satt av bjørn. Men det kan ikke bekreftes, sier Aalbu.

Les også: - Bjørnen begynner å ha et lite område å bevege seg på

16 sauer angrepet

Onsdag var det funnet 15 døde sauer og to i live som man antar er angrepet av bjørn. De siste funnene ble gjort ved Hårfjellet mandag og tirsdag, omlag 15 kilometer fra der Bjørke fant spor.

Les også: Ser etter bjørn over «hele» Fosen

- Vi fant to søyer som gikk med elleve lam. Det betyr at det er noen lam som har mistet sin mor og at det sannsynligvis ligger flere døde dyr i området. Vi prøver å finen linja bjørnen går i og komme oss foran den, slik at jaktlagene kan få en fordel av det, sier leder i beitelaget Kristoffer Moan.

Det er nå ekvipasjer fra Norske kadaverhunder ute i området for å spore opp flere døde dyr.

Les også: Fant to-kilos bjørn i veikanten