Politiet har den siste tiden jobbet med tips og avhørt flere personer i forbindelse med voldshendelsen på Solsiden 18.juli, hvor Julius Kerumbe ble utsatt for uprovosert vold.

Like før klokken 13 tirsdag ble en mann pågrepet i saken.

- Etterretningsopplysninger gjorde at vi dro hjem til en person i Trondheim, der fant vi siktede på stedet og han ble pågrepet av en sivilpatrulje, sier krimvaktleder Wenche Johnsen ved Sentrum politistasjon.

Ifølge Johnsen gikk pågripelsen rolig for seg.

Kjent av politiet

Mannen i 20-årene er siktet for kroppsskade og er kjent for politiet fra tidligere.

Politiet skal avhøre den siktede mannen i løpet av ettermiddagen. Tore Angen er oppnevnt som hans forsvarer.

- Vurderer dere flere siktelser i saken?

- Det er noe vi vurderer, sier krimvaktleder Johnsen.

En overvåkingsvideo tyder på at tre personer var involvert i voldshendelsen mot Julius Kerumbe. Krimvaktleder Arve Vagnild sier tirsdag ettermiddag at politiet er inne i en intensiv etterforskningsfase og jobber med å få kontakt med de to andre på videoen. Han vil ellers ikke si noe om hva som har kommet fram i avhørene.

Det har ikke lykkes Adresseavisen å få kommentarer fra forsvarer Tore Angen om saken.

Har identifisert tre menn

Etter den alvorlige voldshendelsen på Solsiden publiserte politiet overvåkingsbilder. De tre unge mennene på bildet er identifisert, og det er etterforskning av tips fra publikum som har ført fram til siktelsen av mannen i 20-årene.

- På videoen fra Solsiden ser vi først at en person stopper og observerer fornærmede, før han spør ham om han har røyk. Deretter kommer to andre personer etter. Sammen observerer de fornærmede, som sitter intetanende langs husveggen og kikker på mobilen. Den ene tar rennafart, kommer springende bort og gir ham et skikkelig slag i ansiktet, sa Geir Langås ved krimvakta da bildene fra overvåkingskameraene ble kjent.

Langås sa at det for politiet virket som at fornærmede ikke la merke til at gjengen sto og observerte ham, før det smalt.

- Det virker som det er helt uprovosert. Fornærmede ser ikke på dem, og virker helt uberørt i forkant, sa Langås.

To voldshendelser

To dager etter hendelsen på Solsiden ble en mann slått ned ved Gamle Bybro mellom klokken 00.30 og 01.00. Nærmere undersøkelser fra politiet viser at hendelsen 20.juli ikke fant sted i Kjøpmannsgata, men i Erling Skakkes gate. Det er så langt ikke kommet fram om de to sakene har en forbindelse.