Forrige helg klatret en mann til topps i en av de store kranene på Nedre Elvehavn, og tok backflip ned i bassenget.

Nå har det skjedd igjen.

Fredag kveld i 20-tiden klatret en mann opp i toppen på krana, kastet seg utfor og landet i Kanalen. Ut fra bildene er det ikke mulig å vurdere om det er den samme mannen som har gjort et nytt hopp.

- Vi holdt pusten

- Vi var på besøk hos en venn av familien da vi så en mann klatre opp i krana. Han hadde ingen rundt seg, og så ut til å være alene, forteller tipseren, som har sendt bilde og video av hoppet.

De hadde utsikt til krana fra en terrasse vis a vis.

- Vi holdt pusten, og var mest opptatt av at han ikke skulle skade seg. Det må da minst være 15 meter høyt, sier tipseren.

- Det gikk heldigvis bra. Han gikk alene fra stedet. Men dette er helt vanvittig, sier tipseren og anslår at mannen var i 30-årene.

Ulovlig hopping

Ifølge politiet er det ikke lov å hoppe fra krana på Solsiden. Man risikerer å bli bøtelagt dersom man blir tatt, men først og femst risikerer man alvorlige skader og i verste fall livet.

Vannstanden i kanalen varierer mellom fire og seks meter, men det kan ligge gjenstander i kanalen som reduserer denne dybden.

- Må gjøre noe

- Vi har hatt flere tilfeller der vi har hentet folk opp fra sjøen, elva eller kanalen - med dårlige resultater, sier krimvaktleder Arve Vagnild ved Sentrum politistasjon.

- Å hoppe ut fra krana medfører fare, ikke bare for den som gjør det, men også for de som bidrar i en eventuell redningsaksjon, fordi det er farlige strømmer her. Det er ingen adferd vi ønsker, fortsetter Vagnild.

Krimvaktlederen ser at det kan være problematisk å sikre hele området, men mener at området ved Solsiden er særlig viktig.

- Der er det veldig trafikkert, med mange barn. Her burde man sette opp et stengsel mot kanalen, slik at man må klatre for å havne ut i vannet.

- Hva med krana?

- Der må det gjøres noe. Det må da kunne gå an å sikre krana, slik at folk ikke kan klatre opp, mener Vagnild.

Vurderer tiltak

Trondheim kommune har ansvar for å sikre krana. Fungerende sjef for bydrift, Odd Atle Tveit, sa tidligere i uka at han skal vurdere å kutte stigen høyere opp. Han utelukker heller ikke at det blir satt opp skilt.

Adresseavisen har forsøkt å følge opp om eventuelle tiltak er gjort, men ikke lyktes i å få kontakt med Tveit.

Vil vurdere sikringstiltak etter at mann hoppet fra kran ved Solsiden

- Dette er galimatias. Å hoppe fra slike konstruksjoner er aldri trygt, uttalte brigadeleder Roald Martin Øye i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Her har mannen klatret opp i toppen av krana, og gjør seg klar til å hoppe. Foto: Adressa.no tipser