- Det er fremdeles ille råkjøring på strekningen over nyveien ved Kråkmo i Indre Fosen, sier politibetjent Øystein Braseth i UPs Fosen-patrulje.

Torsdag og fredag mistet fire menn førerkortet, og det ble skrevet ut 18 forelegg for råkjøring på denne  strekningen. Braseth opplyser at det er mye uvettig kjøring, særlig på vei mot Rørvik fergeleie.

Råkjøring i sommer

- Jeg anslår at 20-30 har mistet førerkort på denne strekningen i sommer. De fleste oppgir at de skal nå ferga som årsak til den høye farten, sier Braseth til Adresseavisen.

Han legger til at grenda har organisert seg og klaget over høy fart. De frykter for ungene sine som ferdes langs denne veien, sier han.

Under kontrollene før helgen mistet først tre førere lappen der en kjørte i 122 km/t i 80-sonen, mens to ble målt i 125 km/t.

- Kun én av de som ble tatt for fartsovertredelse ble målt til under 100 kilometer i timen, sier Braseth til Fosna-Folket.

Oversiktskart for strekningen Keiserås-Olsøy. Det er særlig på rettstrekningen ved Kråkmo at det er mye råkjøring.

Lover flere kontroller

På fredag beslagla UP ett førerkort for kjøring i 126 km/t og ti fikk forenklet forelegg. På de to dagene ble skrevet ut 18 forenklede forelegg. Kun én av de som ble stanset kjørte under 100 kilometer i timen, opplyser Braseth.

Braseth nevner også at det regnet kraftig under kontrollene, noe som førte til at stopplengden har økt. UP lovert nå flere kontroller på denne strekningen fremover.