Skal ha norsk lønn iblant, men hevder de ikke får det

Når de frakter gods mellom to steder i Norge, skal Bring Truckings østeuropeiske sjåfører ha norsk minstelønn i stedet for slovakisk. Flere hevder de ikke får det. Arbeidstilsynet har mange ganger stilt spørsmål om det samme.

De grønne vogntogene til Posten Bring frakter livsnødvendige varer til butikker og varehus over hele landet. Men noen av sjåførene som holder hjulene i gang, jobber på helt andre lønnsvilkår og med helt andre arbeidsforhold enn det som gjelder i norsk arbeidsliv. Her fra Bring-terminalen i Tananger.  Foto: Anders Minge

Østeuropeiske sjåfører i Posten Norges slovakiske datterselskap har slovakisk lønn når de kjører Posten Brings grønne trailere med aluminium fra Sunndalsøra til Karlskrona eller møbler fra Ikeas distribusjonssentral i Jönköping til varehus i Norge. Den tilsvarer 5500 kroner i måneden.