Foreslår ni tiltak for å gjøre gutter bedre på skolen

Jenter gjør det bedre enn gutter i skolen. Trondheim Høyres ordførerkandidat Ingrid Skjøtskift og Høyres stortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde tror de har løsningen.

Høyres ordførerkandidat Ingrid Skjøtskift og Mathilde Tybring-Gjedde (H) følger opp Stoltenberg-rapporten med å lage en smørbrødliste med tiltak for å imøtekomme at gutter henger etter jenter i skolen.  Foto: Marthe Amanda Vannebo, Adresseavisen

Stoltenberg-utvalget la i februar ut en rapport som konkluderte med en rekke kjønnsforskjeller på alle nivåer i utdanningsløpet. Blant annet fant rapporten at 70% av alle som får spesialundervisning er gutter, jenter gjør det bedre enn gutter i både grunnskolen og videregående, og at flere gutter enn jenter fullfører ikke videregående.