Sjekk om du får økt eller senket eiendomsskatt:

Slik blir eiendomsskatten i Trondheim fra 2020

Alle eiendommer i nye Trondheim får 50 prosent høyere takst fra og med nyttår. Den nye utregningsmodellen fører til at en typisk familiebolig får økt eiendomsskatt.

Politikerne vedtok å starte en omfattende retaksering av alle boligene i Trondheim og Klæbu. Sissel Trønsdal (Ap), Geir Waage (Ap), Ola Lund Renolen (MdG) og Geirmund Lykke (KrF) sørget for flertall sammen med venstre og SV. Foto: MARIANN DYBDAHL, Adresseavisen  Foto: Mariann Dybdahl

Flertallet i formannskapet, bestående av Ap, MDG, KrF, Sp og SV. stemte for å starte en omfattende retaksering av alle boligene i Trondheim og Klæbu. Omtakseringen skal være ferdig i 2022 og vil koste 50 millioner. Allerede i 2020 får det konsekvenser for boligeierne (se eksempler lenger ned i saken).