Jeg fikk aldri svar på celleprøven. Nå vet jeg ikke hvor lenge jeg har igjen å leve

For over ett år siden var jeg til min fastlege for en rutinemessig celleprøve. Ukene gikk, og jeg fikk aldri noen tilbakemelding på disse prøvene.

Det er fastlegens ansvar å følge opp prøvesvar. (Illustrasjonsfoto)  Foto: Scanpix

Ved tidligere situasjoner hadde jeg fått beskjed om at jeg ville bli kontaktet hvis det var avvik. Året gikk, og jeg begynte å få plager. Jeg tok på ny kontakt med fastlegen, og det ble tatt nye prøver. Ved samtale fremkom det at de første prøvene som ble tatt, viste grunn til bekymring og videre utredning. For å gjøre en lang historie kort. Resultatet er nå kreft med spredning. Hvor lenge jeg har igjen å leve, er uvisst. Jeg har akseptert situasjonen min, og den kan ikke endres, men burde jeg ha gjort noe annerledes ?