- Jeg visste ingenting før jeg så på NRK at Mattilsynet var i ferd med å sende kyrne mine til tvangsslakt

Steinar Holshagen Bjørnstad fra Gudbrandsdal kjøpte 16 utrydningstruede rørosfe i september. Torsdag ble de sendt til tvangsslakt under Mattilsynets aksjon på Melhus, uten at Bjørnstad fikk beskjed. - Jeg er forferdet, sier han.

Steinar Holshagen Bjørnstad kjøpte 16 kyr fra gårdseieren som Mattilsynet i går aksjonert mot på Ler i Melhus. Kyrne, som fremdeles var på gården fordi de gikk ute på beite, var blant cirka 300 dyr som ble sendt til tvangsslakt torsdag. Nå vil Bjørnstad anmelde Mattilsynet for å ha slaktet kyrne han allerede hadde kjøpt.   Foto: Gunn heidi Nakrem Trønderbladet

Torsdag aksjonerte Mattilsynet på en gård på Ler i Melhus, der de vurderte driften så dårlig at dyreholdet måtte avvikles. Det resulterte i at 300 dyr ble sendt til tvangsslakt.