Dette bildet er historisk

Da politikerne tok plass rundt det mektigste bordet i rådhuset tirsdag morgen, ble det skrevet historie. Og det var kvinnene som sørget for det.

Dette er politikerne som sitter i formannskapet. I midten øverst, ordfører Rita Ottervik. Tiol venstre for henne ser vi Knut Ole Bleke (fra bystyresekretariatet), Ingrid Skjøtskift (H), Trygve Bragstad (Høyres andrekandidat som gjør comeback), Elin Marie Andreassen (Frp), Erling Moe (V), Ragna Vorkinnslien (Rødt), Helge Garåsen, Einar Aassved Hansen, Camilla Trud Nereid, Olaf Løberg (alle kommunaldirektører), Marte Løvik (Sp), Ola Lund Renolen (Mdg), Julie Indstad Hole (Ap, ny i formannskap), Roar Aas (Ap, ny i formannskap), Mona Berger (SV, varaordfører og helt fersk i politikken) og Morten Wolden (rådmann) .  Foto: Roy Tommy Bråten

Klokka 08.50 – ti minutter før møtestart - kom ordfører Rita Ottervik og flertallskonstellasjonen ut fra ordførerkontoret, via forkontoret, og inn til formannskapssalen. Om ikke historisk, er det sjeldent at Ottervik og co. kommer så tidlig inn fra formøtet til formannskapet