Adresseavisens sterkeste bilder i oktober

Ved første øyekast ser det ut som skandinavisk teltidyll, i realiteten er det liv på vent i umenneskelige forhold

Hver måned kårer en jury månedens sterkeste bilder som er tatt av Adresseavisens fotografer. Juryen sier dette om vinnerbildet: Bildet er ikke umiddelbart. Ved første øyekast ser det ut som skandinavisk teltidyll, i realiteten er det liv på vent i uverdige forhold. Fotograf Richard Sagen tar oss med inn i den uregistrerte leieren utenfor Moria. Der lever det 13 000 mennesker som er på flukt. 

1. PLASS: Lesvos, Hellas: Det er katastofale forhold i Moria-leiren på Lesvos. Leiren har kapasitet til å romme maksimalt 3 000 asylsøkere, men har nå nærmere 13 000 beboere. Det høyeste antallet mennesker bor i telt i den såkalte olivenlunden, rett utenfor hovedleiren. Det er hauger av søppel over alt, og det lukter kloakk. Tusenvis av barn, kvinner og menn bor her. Mange har vært utsatt for overgrep, andre sliter med sykdom. Mange sier de er sultne.  Foto: Richard Sagen

Østersunds gate, kvinne døde etter å ha blitt utsatt for vold. Kriminalteknikere og politi jobber på stedet.  Foto: Terje_Svaan Terje Svaan

Jentetur: Dette er en spesiell dag for Mona og Liss. Da skal de til Malvik vgs og få et par timer med massasje og ansiktsbehandling av andreårselever på hudpleielinja. - Jeg har egentlig en terskel for å bli tatt på, sier Liss Ofstad. Når ansiktsbehandlingen begynner, slapper hun mer av.  Foto: Mariann Dybdahl

Ragna Vorkinnslien, nyvalgt kommunalråd for Rødt i Trondheim kommune  Foto: Håvard Jensen

Beistadsundetbru-prosjektet sett fra Malm-siden.  Foto: LEIF ARNE HOLME

Kreftsyke Liv Fludal Haugan døde i 2018. Her er hun hjemme i Malvik, bare få dager før hun døde.   Foto: Håvard Jensen

Demonstrasjon mot tyrkisk invasjon i Syria. Kurdere i Trondheim møttes til demonstrasjon i Tordenskioldparken.  Foto: Håvard Jensen

Foto: Rune Petter Ness  Foto: Rune Petter Ness

Trondheim 14. oktober 2019 Ella Karjalainen Albertsen (1 1/2 år) følger (nesten) interessert med på møtet i rådhuset. Ella er datter av Anneli Karjalainen, daglig leder i Leangen ishockeyklubb. Ella har to brødre som spiller ishockey, den ene på U18 hos Nidaros, den andre hos Leangen ishockeyklubb. Politikere og ishockeyinteresserte møtes til informasjonsmøte i Bystyresalen.  Foto: Morten Antonsen

Ingen leker har batterier i seg. Gamle treleker ser ut til å være like stimulerende for de små. Her er det Erik (4) og Natalia (2) som leker sammen.  Foto: Espen Bakken