NTNU har vært en versting, men det siste året har noe skjedd

Universitetene er en versting i arbeidslivet. Nesten 14 prosent av de ansatte går i midlertidige jobber. Men det er mye bedre enn før.

Nå må de fortsette det gode arbeidet fremover, slik at de får ned andelen midlertidige enda mer, sier forsknings– og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).  Foto: Espen Bakken

På NTNU har forskere gått år etter år i midlertidige stillinger. Men det siste året har noe skjedd. Andelen midlertidig ansatte ved NTNU har gått ned med 2,9 prosentpoeng siden i fjor og ligger nå på 11, 6 prosent, viser nye tall fra Norsk senter for forskningsdata (NSD). Det er bare Høgskulen på Vestlandet som har en større nedgang enn NTNU. De har en nedgang på tre prosent, men har til gjengjeld en litt høyere andel midlertidig ansatte.