Hun skal lede den politiske oppryddingen etter Nav-skandalen:

- Det har gått for langt. Folk må få slippe å være hovedmistenkte for svindel når de ber om hjelp    

En av hennes første sivile jobber var å lage Nav i forsøkskommunen Rissa. Som fersk stortingsrepresentant var det hun som fikk ansvaret for den nye NAV-loven. Hun har selv vært langtidssykemeldt. Eva Kristin Hansen leder nå den politiske oppryddingen i Stortinget.

Dokumentjul: På nyåret åpner Stortinget høringer om Nav-skandalen. Saksordfører Eva Kristin Hansen har brukt julen til å lade opp med dokumenter, sjokolade, hunden Håp og mannen Ole-Kristian Vefferstad.   Foto: Kristin Svorte

- Med Nav skulle vi gjøre livet enklere for folk. Nå har det spredt seg en grunnleggende utrygghet, langt utover sakene som nå granskes. Nav har mistet tillit, sier Eva Kristin Hansen.