Lukas Hospice

Gjenåpner etter at de måtte sende døende pasienter hjem

I 2019 opprettet Lukasstiftelsen et tilbud som skulle gi lindrende behandling og omsorg til døende pasienter og deres pårørende. I 2020 måtte senteret i Malvik stenge, da de ikke fikk den statlige bevilgningen de hadde regnet med.

I dag, 11. januar 2021, tar Lukas Hospice imot de første pasientene og deres pårørende, etter at tilbudet måtte stenge ned i oktober. Nå har de ikke bare fått 30 millioner til drift i 2021, men også skriftlige garantier for hele prosjektperioden på fem år.  Foto: Håvard Jensen Håvard Haugseth Jensen (foto)

- Det er fantastisk å kunne gjenåpne dette viktige tilbudet for mennesker som er i den mest sårbare fasen i livet sitt- og for deres pårørende, sier direktør ved Betania Malvik, stedet hvor Lukas Hospice ligger, Ingfrid Eggen Skogrand.