Ny politisk debatt om kontraktene på Svartlamoen:

- Det er en myte at kommunen subsidierer husleia til folk på Svartlamoen

Leiekontraktene på Svartlamoen går ut i mai. Det ulmer blant beboerne når framtida til den alternative bydelen i Trondheim nok en gang er oppe til debatt.

Vil ha langsiktighet: Ti-årskontrakter er for kort tid, sier styremedlemmene Per Kristian Nygård, Elin Øvretveit og Terje Engebretsen. De vil at kommunen utreder enten leiekontrakter på over 30 år eller om kommunen skal selge hele Svartlamoen til boligstiftelsen og kultur- og næringstiftelsen.   Foto: Terje Svaan

- Ingen bank vil gi lån til en boligstiftelse som kanskje ikke er der om ti år, sier styremedlemmene i Svartlamoen boligstiftelse. For dem handler det om trygge og langsiktige leieforhold og om vedlikehold av de gamle husene.