Vil vurdere om det har vært svikt i helsehjelpen til drapssiktet

Statsforvalteren i Trøndelag skal se om det ble gjort gode nok risikovurderinger rundt mannen som angrep en sykepleier på Østmarka og tre måneder senere ble siktet for drap og nå likskjending.

Mannen i 50-årene ble pågrepet på Lademoen 15. mai i år. Han er siktet for drap på Stig Ola Westgård. Statsforvalteren i Trøndelag skal gjøre en tilsynsmessig oppfølging.   Foto: Håvard Haugseth Jensen

17. februar i år angrep mannen i 50-årene en kvinnelig sykepleier på akuttseksjonen ved St. Olavs avdeling for psykisk helsevern på Østmarka i Trondheim. Sykepleieren skal ha blitt utsatt for slag mot hodet og spark mot beina. Pasienten skal ha ropt «Jeg skal drepe deg» før vedkommende skal ha tatt kvelertak på henne. Hun ble påført skader som medførte behov for sykehusinnleggelse.