Kampen om campus:

- Dette kan bli ei perle

Det blir ikke campusbygging øverst i Grensen. Nå mener byantikvaren det haster med å sette i stand trehusene som har stått til forfall i årevis.

Naturen tar over: Byantikvar Mette Bye i en bakgård i Grensen. Hun mener en start i arbeidet rehabiliterin kunne være å fjerne vegetasjonen som er i ferd med å ta over og bidra til forfallet.   Foto: Morten Antonsen

- Dette kan definitivt bli Trondheims nye Bakklandet, sier byantikvar Mette Bye. Hun snakker om Grensen, det lille trehusområdet rett nedenfor Hovedbygningen på Gløshaugen. I dag står mange hus og forfaller. Naturen er i ferd med å ta over, og plantene kryper inn i åpningene etter vinduer, dører eller der det rett og slett er hull i trevirket. Flere bygninger er i ferd med å ramle ned, og uthusene står nærmest i løse lufta. Men fortsatt står de der og viser hvordan husene så ut den gangen de var nye for 150 år siden.