På plassen bak Marte Løvik (39), har Sp kapret Bernt Iver Ferdinand Brovold (60). Brovold takker nå av en militær karriere få kan oppvise maken til, han har blant annet ledet Forsvarets operative hovedkvarter og vært Norges generalløytnant i Brussel.

– Jeg er pensjonert, slik er det bare i Forsvaret, men ikke pensjonist. Jeg er klar for nye oppgaver lokalt og er ikke redd for store dokumentmengder, sier Brovold, som meldte seg inn i Senterpartiet for to måneder siden.

Kan bli kamp om plassene

Marte Løvik blir partiets varaordførerkandidat. Det at både førstekandidat Marte Løvik og andrekandidat Bernt I. F. Brovold er kumulert, betyr at det er velgerne som bestemmer hvem av dem som skal inn i bystyret hvis gruppa bare blir bestående av én person - slik som i dag.

– Hvorfor velger partiet å kumulere to, da risikerer man jo at førstekandidat Løvik ikke kommer inn?– Det kommer ikke til i skje. Vi skal ha inn tre i bystyret, sier Ola Borten Moe.

– Hva synes du om at du risikerer å miste plassen til fordel for Brovold, Marte Løvik?– Det må jeg ta. Hvis velgerne ønsker det slik, blir jeg vara i bystyret og drar tilbake til jobben min på NTNU, svarer Løvik.

Les også: Vurderer å forlate rødgrønt

– Viktig termometer

Ola Borten Moe er oppført på femteplass. Men når partiet sin målsetting, tre stykker i bystyret, vil den som får flest personlige stemmer etter Løvik og Brovold komme inn.

– Det er jo også en mulighet at jeg kommer alvorlig mye lenger ned, sier Borten Moe og konstaterer:

– Lista vår er veldig demokratisk. Det er opp til velgerne, dette blir et viktig termometer. Og kommer jeg på 65. plass...

– Så er det på tide å trekke deg også som nestleder?– Haha. Nei, det er jo bare en klar beskjed om hvor ekstremt mange flinke folk det er i Trondheim Sp. Men det viktigste er å få inn de to på topp, sier Ola Borten Moe og nikker mot Løvik og Brovold.

– Det er veldig hyggelig at første nestleder vil være med i lokalpolitikken igjen. Han er en stor ressurs, sier Marte Løvik.

– Jeg har stor glede av å jobbe med Trondheims-politikken, det gir dyp mening. I lokalpolitikken treffer du folk, på Stortinget møter du organisasjoner. Det er en stor forskjell, sier Borten Moe som har stor tro på at Sp kan komme betydelig styrket ut av valget neste høst.

Les også: Vurderer å avvikle taxfree

Sp sier de vil satse på de små lokalsamfunnene i Trondheim. Det innebærer blant annet flere små skateanlegg i stedet for ett stort, det vil si flere små lekeplasser i stedet for ett stort besøksanlegg på Ringve, og de ønsker ikke å redusere antall servicekontor (men det er allerede vedtatt). Løvik har fått gjennomslag for en kvalitetsmelding for barnehagene og Sp vil styrke innsats mot mobbing, også i barnehagen.

Stortingslisten ikke tema

– Jeg har fulgt Trondheims-politikken siden jeg dro og jeg vil si at jeg har savnet den. Trondheim står foran mange viktige veivalg og der har jeg lyst å være med. Å bevare dyrka mark, som flertallet er dårlige på, og så trenger byen en tydeligere næringspolitikk.

Les også: Høyre lokker Sp med dyrkamark

– Har du vært i tvil om du skulle si ja til å stå på lista?– Nei.

– Skal du også nomineres på førsteplass på stortingslista om to år?– Det er ikke tema, svarer Borten Moe avvisende, men da undrer nominasjonskomiteens leder, kona Anna C. Brustad Moe:– Ikke tema, hvordan da - at det overhode ikke er aktuelt, eller at det ikke er tema nå?Borten Moe ser forvirret på kona og svarer:– Ehh, det er ikke tema fordi det er to år til stortingsnominasjonen og vi har en utmerket førstekandidat.

Les også: Kunne havnet på Stortinget

– Og så skal vi ikke kimse av ungdomskandidaten vår, Vegard Frøseth Fenes (18), som kommer fra en tradisjonsrik Sp-familie på Byneset. Og 25-årige Mariell Toven som jobber med innovasjon i Trondheim etter endte studier ved NTNU, føyer Anna C. Brustad Moe til.

Leder i Trondheim Sp, Kolbjørn Frøseth, tar forbehold om at valgkomiteens innstilling blir resultatet på nominasjonsmøtet 29. november.