KRISTIANSAND: Ekteparet Theo og Inger Lise Johnsen fra Lillesand gikk grundig til verks da de nylig gikk til innkjøp av ny veggseksjon til sin nye leilighet. De var innom det meste av møbelforretninger i Sørlandsparken før de til slutt sto igjen med to toppkandidater, nemlig Skeidars produktserie Regal, og Møbelringens serie Timantti.

– Da så vi at det faktisk var samme produkt. Det er de samme skapene, men man kan velge ulike dører. Og så var det en voldsom prisforskjell, sier Theo Johnsen til Fædrelandsvennen.

50 prosent dyrere

I begge brosjyrene står det finske selskapet Rotola Pukkila oppført som produsent. Også produktlistene er tilnærmet identiske med samme artikkelnummer på de ulike hyllemodulene. En forskjell er likevel gjennomgående: Hos Skeidar er hyllene priset 50 prosent dyrere enn hos konkurrenten Møbelringen.

– For de skapene vi hadde valgt ut, ble prisen 26.000 kroner hos Møbelringen. Hos Skeidar kostet tilsvarende sammensetning 39.000 kroner. Vi ville jo ikke reagert dersom det skilte en tusenlapp eller to, men det blir noe annet å betale 50 prosent for mye, sier Johnsen.

Begge forretningene kunne tilby en forventet leveringstid på mellom seks og åtte uker. Som forbrukere er ekteparet interessert i å vite hva som gjør at samme produkt kan prises 50 prosent høyere hos en forretning enn hos en annen.

– Jeg vil jo tro at det er en part som tjener mer på dette, sier Theo Johnsen.

Setter ned prisen

Konsernsjef Harald Andresen i SkeidarLiving Group opplyser til Fædrelandsvennen at prisen vil bli satt ned på møbelserien etter at de ble gjort oppmerksomme på differansen.

– Skeidar skal være rimeligst i markedet på sammenlignbare produkter. Vi arbeider hele tiden med dette for øye og overvåker prisene i markedet, men her har vi ikke vært årvåkne nok. Produktserien det refereres til kommer til å bli satt ned i våre systemer og det vil merkes ute i våre butikker i løpet av et par dager, sier Andresen.

Skeidar vil ikke gå ut med hvilke priskalkyler de bruker for å sette utsalgspris på varene de selger. Konsernsjefen opplyser at det ikke har vært noen fordyrende mellomledd mellom møbelkjeden og produsenten.

– På vårt varesortiment skal vi ha de rimeligste prisene i markedet, og kan derfor ikke har fordyrende mellomledd. På enkelte produkter med lavt volum kan det forekomme at vi benytter oss av et mellomledd, sier Andresen til Fædrelandsvennen.

Prislisten til venstre er fra Møbelringen, mens listen til høyre er fra Skeidar. Artikkelnumrene er de samme, men prisforskjellene er store. Foto: Eirin Margrethe Fidje, FVN