Også den omstridte styrelederen Otto Frøseth blir vraket.

Forslaget fra valgkomiteen ble sendt ut tirsdag kveld.

Valgkomiteen foreslår at dagens styreleder, Otto Frøseth, blir erstattet av ringreven Roar Arntzen (69) fra Trondheim. Arntzen har blant annet vært vært leder for St. Olavs Hospital og sjef for Sintef. Han har en rekke styreverv og nyter stor tillit. Det er grunn til å tro at Arntzen vil få bred støtte som styreleder.

Som nestleder i styret foreslår valgkomiteen Monica Haftorn Iversen (41), også hun fra Trondheim. Hun er den eneste som sitter i dagens styre som foreslås gjenvalgt. Haftorn Iversen jobber som økonomisjef i Danske Bank. Som øvrige styremedlemmer foreslås Siv Tove Aune, Namsos, Svein Eggen, Verdal, Trygve Berdal, Snillfjord (nye Orkland kommune og Gunn Iren Berg Svendsen, Stjørdal. Alle disse er nye i styret.

Frøseth mangler motivasjon

Med dette foreslår valgkomiteen å kaste Otto Frøseth, men også medlemmer i dagens styre som har stilt som ultimatum for å fortsette i styret at den omstridte styrelederen blir skiftet ut.

- Jeg har hatt tett dialog med valgkomiteen i denne prosessen og deler deres syn på løsning. Hvis eierne vil ha annen kompetanse og erfaring inn i styrerommet, er det deres ansvar og plikt å få det til. Hele styret er på valg. Jeg har ikke nødvendig motivasjon for å gå på en ny periode i havnestyret. Jeg har heller ingen prestisje i dette, sier Otto Frøseth.

Valgkomiteen i Trondheim Havn består av Rita Ottervik (Ap), ordfører i Trondheim, Oddbjørn Bang (Sp), ordfører i Orkdal og Bjørn Arild Gram (Sp), ordfører i Steinkjer.

Roar Artnzen foreslås som ny styreleder i Trondheim Havn. Foto: Kjell A. Olsen