Selskapet Vangslia Drift drev spisestedene Vangslia Kro, Loftet Afterski, Rockoss og Toppen Restaurant i skianlegget i Oppdal, men tirsdag ble det åpnet konkurs i selskapet etter et krav fra skattemyndighetene.

Eier, daglig leder og styreleder Johnny Johansen sier at det dreier seg om et momskrav på rundt 1,2 millioner kroner, og sier at lavere omsetning i selskapet er årsaken til at de ikke klarte å betale.

Solgte leiligheter

Vangslia Drift hadde tidligere også ansvaret for utleie av leilighetene i Vangslia Fjelltun, men disse leilighetene ble i høst lagt ut for salg av Wenaasgruppen som er skisenterets største eier.

- Det gjør at vi mister over 50 prosent av omsetningen vår, og det er hovedårsaken, sier Johansen om konkursen.

Han sier at de normalt har hatt et etterslep på høsten, men at de i vintersesongen har klart å tjene inn nok penger til å betale regningene.

- Nå klarer vi å ta igjen bare halvparten av den forventede omsetningen, og da sier det seg selv at vi ikke kommer i havn, sier han.

Nytt selskap

Johansen etablerte i høst det nye selskapet Oppdal Servering AS, og han sier at dette selskapet har inngått en ny leieavtale for restaurantene med Wenaasgruppen. Leieavtalen vil gjelde frem til 1. mai, og Johansen sier at han er trygg på at de nå vil drive med overskudd.

- Nå kan vi begynne på null. I Vangslia Drift hadde vi med oss et etterslep av gjeld som vi ikke klarte å betjene med redusert omsetning, sier han.

Han sier at det har vært rundt 25 ansatte i Vangslia Drift, de fleste i deltidsstillinger. Johansen sier at de fleste vil kunne bli med videre i det nye selskapet.

Daglig leder i skisenteret, Arnulf Erdal, bekrefter at de har inngått en leieavtale med Oppdal Servering.

- Vi har inngått en ny avtale med et nytt selskap, så alle kroene og spisestedene vil være åpne i helga som normalt, sier han.

Flere konkurser

Johnny Johansen har tidligere vært involvert i flere selskaper som har gått konkurs, blant annet selskapene Pizza Oppdal og Time Out Company som gikk over ende i fjor. Ifølge lokalavisen Opp var det også etter et utestående skattekrav.

På spørsmål om han frykter å få konkurskarantene, svarer han:

- Ja, selvfølgelig, det er en bekymring. Jeg kan ikke skylde på andre, selv om jeg har lyst til det. Men det har ikke skjedd noe ulovlig, og bostyreren har ikke hatt noen innsigelser på det som har skjedd tidligere, sier han.

Johansen sier samtidig at han kun vil drive spisestedene i skisenteret frem til 1. mai, og at han da vil flytte tilbake til Oslo.

Advokat Karianne Tilseth Berg er oppnevnt som bostyrer etter konkursen i Vangslia Drift, men Adresseavisen lyktes ikke å komme i kontakt med henne tirsdag kveld.