Konsernregnskapet viser at den tradisjonsrike trondheimsbedriften i fjor hadde samlede inntekter på 961 millioner kroner, noe som var en nedgang fra 977 millioner kroner året før.

Da uttalte administrerende direktør Per Gundersen at han ville bli skuffet hvis de ikke nådde milliarden i 2017, og at det ville vanke en liten bonus på alle ansatte hvis målet ble nådd.

- Vi nådde ikke milliarden som vi svært gjerne skulle hatt, men hvis vi ser på årsresultatet så ble det veldig bra. Derfor betalte vi ut halvparten av bonusen i fjor, mens resten betales ut i år når vi når milliardmålet, sier Gundersen til Adresseavisen nå.

Konkurranse

Engrosbedriften driver sin virksomhet gjennom flere heleide datterselskaper, der hovedaktiviteten ligger i selskapet Maske AS.

Selskapet selger papir til grafisk bransje, i tillegg til forbruksvarer til offentlige etater og virksomheter, industri, emballasje, hotell og restaurant, renhold, kontor og data. Når Gundersen er trygg på å nå milliarden i omsetning i år, så skyldes det at de har vunnet frem i flere anbudskonkurranser.

- Vi har vunnet noen store kontrakter de siste årene, deriblant Oslo kommune, Trøndelag fylkeskommune og vi har fornyet med Trondheim. Derfor er vi veldig trygge i år, sier han.

Han er likevel skuffet over at målet ikke ble nådd i fjor, men at det er steintøff konkurranse om de store anbudene.

Tidenes beste

Lønnsomheten ble likevel bedre i fjor, noe som skyldes lavere kostnader. Konsernregnskapet viser at resultatet før skatt endte på 65 millioner kroner, noe som var en økning fra 40 millioner kroner i 2016.

Gundersen sier at dette er det beste resultatet i Maskes historie, og sier at kostnadsreduksjonen i hovedsak skyldes reforhandlede leiekontrakter og nye transportavtaler.

Maske AS har hovedkontor og lager på Tiller i Trondheim. I tillegg har de lager og kontor på Vinterbro ved Oslo, og avdelingskontor i åtte andre norske byer. Omsetningen i Maske AS alene endte på 862 millioner kroner, noe som var 20 millioner lavere enn i 2016. Driftsresultatet var derimot 19 millioner bedre enn året før.

Senter: Maske AS har hovedkontor og lager på Tiller i Trondheim. Foto: Vegard Eggen

I tillegg består Maskegruppen av selskapene Datarekvisita Norge AS, Maske Bandagist AS og Maske Emballasjefabrikk AS.

Den opprinnelige Maske-familien eier fortsatt 50 prosent av bedriften, mens den andre halvparten eies av Andvord Gruppen i Oslo. Regnskapet viser at det ble satt av 40 millioner kroner i utbytte.