Even (18) og Kai-Aleksander (20) vant kampen om læreplass mot 1671 andre

De to unge oljearbeiderne var ikke født da Heidrunplattformen ble satt i drift. 18-åringen og 20-åringen er i dag lærlinger, men kan ha blitt pensjonister før kjempen i Norskehavet har hentet opp sine siste milliarder til velferdsstaten.

Offshore: Even Almås (til venstre) og Kai-Aleksander Kristiansen er lærlinger på Heidrunplattformen på Haltenbanken. De to ungdommene har ingenting i mot et yrkesliv med å hente opp olje og gass som offshorearbeidere.   Foto: Sivert Sekkenes Westad, Equinor

Lærlingene Even Almås (18) fra Soknedal og Kai-Aleksander Kristiansen (20) fra Stjørdal har jobbet på Heidrunplattformen på Haltenbanken i Norskehavet i snart ett år. Hvis alt annet klaffer, kan det hende at de kommer til å jobbe der resten av yrkeslivet, det vil si i hvert fall i 40 år fremover.