Med Darijan Milojkovic (28) fra Serbia som nyansatt hovedtrener i Vestbyen svømmeklubb, mener klubben at alt ligger til rette for trøndersk suksess i bassenget.

- I vårt hode fins det ikke et bedre sted å være for dem som vil satse på svømming enn hos oss nå. Vi har fått på plass en topp, internasjonal trener og vi har Trøndelags eneste svømmelinje på Heimdal videregående rett i nærheten, sier Paul Jostein Aune, nestleder i Vestbyen svømmeklubb etter å ha hentet Milojkovic til Trondheim.

Intens trenerjakt

Serberen overtar som hovedtrener for rumenske Alex Ioanovici som ikke kunne fortsette i jobben da kona ikke fikk arbeidstillatelse i Norge. Det betydde hektiske uker på trenerjakt for klubbens styre siden de fikk treneroppsigelsen i forrige måned, og før helga kunne de la Milojkovic møte sine nye utøvere i Husebybadet. For 28-åringen ble det et hyggelig gjensyn med klubben han trente i tre måneder i 2014. Til våren er planen at kona og tvillingene hans kommer til Norge.

- Vi har rekruttert en topp trenerressurs som sitter på kompetanse som ikke er å oppdrive i Norge. Han signaliserer at han har et langtidsperspektiv på jobben, og det er artig å jobbe i en klubb hvor treneren har som ambisjon å skape svømmere på norsk toppnivå, og senere internasjonalt nivå, sier Aune.

Milojkovic skal lede klubbens A-lag som teller 15 utøvere. I tillegg skal han være ungdomsutvikler med ansvar for klubbens yngste.

- Han skal se helheten i klubbens tilbud, fra vannleken til toppsatsingen, sier Aune.

Lager utviklingsplaner

- Nå starter Darijan jobben med å lage individuelle utviklingsplaner for A-gruppa. Han kommer også til å jobbe med den mentale treningen og utøvernes kosthold, sier Aune.

Med to utøvere kvalifisert for NM i Alta i november, og flere som ligger an til å kvalifisere seg, beskriver Aune A-gruppa som lovende.

- Vi har ei A-gruppe med lovende utøvere på et godt sportslig nivå. I Vestbyen har vi en tradisjon for at østeuropeisk treningskultur møter norsk treningskultur, sier Paul Jostein Aune.

Han håper nyansettelsen vil gjøre klubben i stand til å holde på byens svømmetalenter.

- Ja, jeg ser ingen grunn til at de skal dra til Bærum eller Bergen hvis de vil satse, sier han.

Er du nysgjerrig på svømming som aktivitet? Her kan du lese om Unni (55) som svømmer én million meter i året.

Sikter internasjonalt: Jonas Roseth (t.v) og Maximilian Westen Aune hadde sitt første møte Vestbyens nye svømmetrener, Darijan Milojkovic før helga. Nå skal de satse sammen, og målet er internasjonale resultater. Foto: Privat