- Jeg håper å komme i mål, sier 19-åringen Vilde Eid. Fredag klokken 22.00 gikk startskuddet fra Trondheim. Foran henne venter 54 beinharde mil.

Vilde er friidrettsutøver fra Trondheim og lærling i Trondheim kommune. Hun har aldri syklet Styrkeprøven tidligere, men da kollegene utfordret henne, bestemte hun seg.

Kjøpte sykkel på Finn.no

- Jeg bestemte meg etter at jeg fikk utfordringen i mars og kjøpte sykkel på Finn.no, forteller Vilde like før startskuddet gikk.

De siste forberedelsene gjorde hun sammen med teamet sitt som består av mor Grethe Eid og Vigdis Sjøflot. De følger henne på turen nedover. De har med mengder med mat, sjokolade og drikke.

- Vi planlegger å ha første stopp på Støren, sier Vilde.

Knapt 5000 deltar

Det er meldt på nærmere 5000 deltakere til årets styrkeprøve. Styrkeprøven har vært kjørt hvert år siden 1967. Løpet startet med turklassen fredag kveld, de har 36 timer til rådighet, forteller presseansvarlig for Styrkeprøven, Morten Mørk.

- Rekordpuljen starter klokken lørdag ettermiddag. De jakter på de raskeste tidene, og det er med Trønderekspressen i spissen, de er favorittene, sier Mørk.

Rekorden for Styrkeprøven ble satt i 2009 og er på 12 timer og 51 minuttet, det vil si 42 km/t i gjennomsnitt.

Mørk mener været ser bra ut for de som sykler turen over fjellet.

Grethe Eid (mor) og Vigdis Sjøflot heier Vilde frem i det startskuddet går. Foto: Richard Sagen