Fredag kveld fullfører 25-åringen drømmeuka om han kommer på banen mot Aserbajdsjan. Men etter motgangen han opplevde for noen år siden, er det helt uaktuelt å ta av.

–Jeg har ekstremt lyst til å vinne serien med Rosenborg, og føler fremdeles jeg utvikler meg på Lerkendal. Det kan også bli spill i Europa og kanskje også i Mesterligaen. Jeg har ikke nådd taket for hvor god jeg kan bli som RBK-spiller, sier Helland til Adresseavisen.

Guttedrømmen

Etter noen år i motgang lever 25-åringen endelig ut guttedrømmen. På én uke har han senket Vålerenga på Ullevaal, debutert for Norge – og omtales som en potensiell matchvinner mot Aserbajdsjan. Antakelig som innbytter underveis, om ikke trener Per-Mathias Høgmo velger å spille 4-2-3-1 og dytter Helland rett inn på høyrekanten.

– Jeg føler meg sikker på at jeg kommer til å bli involvert på en eller annen måte, sier vingen – vel vitende om at han både har vært blant «reservene» og i «elleveren» under landslagstreningene.

– Må tas i rett tempo

Like sikker er altså Helland på at han blir i RBK. I hvert fall sesongen ut. Onsdag skrev adressa.no om at det er interesse fra utlandet på Helland, men at han og rådgiver Bjørn Tore Kvarme foreløpig «ikke har gått videre» med telefonene Kvarme har fått så langt.

LES PÅ PLUSS: - Her trykker skoen hardest, Kåre

Samtidig er det liten tvil om at Helland-interessen vil øke dersom han fortsetter framgangen, ikke minst om han etablerer seg på landslaget.

RBK har også et salgsbudsjett å forholde seg til, og mangler åtte-ni millioner kroner for å komme i balanse.

– Jeg må ta dette i riktig tempo. Alle har lyst til å spille på så høyt nivå osm mulig, også jeg. Men jeg har spilt fast for Rosenborg kun et års tid. Det er smigrende med interessen, og kjenner litt til den selv, også. Men jeg tar det kun som et klapp på skulderen. Det er ingen grunn til å ta av, sier Helland selv om saken.

Hevder han ikke ble nervøs

Tiden i «skyggenes dal», da han måtte restarte karrieren i Byåsen og Hødd – etter å ha møtt motgang i RBK – har nemlig gjort at Helland ikke lenger lar seg påvirke av omgivelsene. Han hevder også at landslagsdebuten mot nabo Sverige mandag ikke gjorde ham nervøs.

– Nei. Jeg er faktisk overrasket over hvor rolig jeg selv var da jeg begynte å varme opp. Og i mitt eget hode mener jeg at jeg er bedre enn backen jeg møter uansett hvilken kamp jeg spiller, så Oscar Wendt (venstrebacken som spiller i tyske Borussia Mönchengladbach) tenkte jeg ikke så mye på, forteller Helland.

Fredag kveld venter altså Aserbajdsjan. Til tross for at han fikk sin aller første kamp mandag, klarer ikke Helland helt å rangere landslagsdebuten som karrierens høydepunkt til nå.

– Sverige-kampen er selvsagt noe av det største jeg har vært med på. Men cupseieren med Hødd er også er helt der oppe, smiler han.