Wilmann bryter med profflag

Frederik Wilmann mistrives så sterkt i Skil-Shimano at han velger å bryte sin første proffkontrakt.

Saken oppdateres.

Denne uken har Wilmanns rådgiver Geir Jesinsky forhandlet frem en avtale med det nederlandske profflaget om å avslutte kontrakten nå – over ett år før tiden. Grunnen er at Wilmann slett ikke har funnet seg til rette i laget.

- Jeg har kjørt mitt siste løp for Skil. Kontrakten min er ferdig, sier Wilmann til Adresseavisen.

- Jeg har rett og slett ikke trivdes i det hele tatt i år, og det går utover syklingen. Jeg føler jeg har syklet på 80 prosent i hele år. Det har vært en kjip sesong, sier han.

Krisemøte i sommer

Forholdet mellom Wilmann og Skil skrantet lenge. Viggja-gutten følte seg ikke ivaretatt av laget, og var slett ikke fornøyd med at Skil ble vraket fra de aller fleste store rittene i sykkelsirkuset. Han synes også at han har fått kjøre for få løp.

Samtidig synes lagledelsen at trønderen reiste for ofte hjem til Norge under rittpausene, og har etter det Adresseavisen kjenner til heller ikke likt at Wilmann ønsket å bruke sin personlige trener Fredrik Lamo.

- Det har vært litt kollisjon helt fra starten av. Jeg er 25 år, og det er på tide å få kjøre en av de store tourene (Tour de France, Giro d´Italia og Vuelta a Espana). Dessuten vil jeg kjøre flere av de store etappeløpene utover det.

Allerede i sommer hadde partene et krisemøte der problemene ble forsøkt tatt tak i, uten at det har hjulpet nevneverdig.

- Ødeleggende for karrieren

Det er oppsiktsvekkende at en sykkelrytter bryter ut av sin aller første proffkontrakt. Wilmann har heller ikke de helt store resultatene å vise til etter sin første sesong i et profflag, og det skal ikke ha vært konkret interesse fra andre lag.

- Det kommer litt som et sjokk for de fleste, men noen sjanser må man ta. Å kaste bort enda et år føler jeg er ødeleggende for karrieren, og det er ikke noe alternativ for meg.

Rådgiver Jesinsky omtaler det hele som å hoppe ut fra et fly uten fallskjerm.

- Du kan nok si det sånn, ja, ler Wilmann.

- Det er en sjanse å ta, men jeg føler jeg må ta den

Wilmann skal, etter det Adresseavisen forstår, ha sikret seg en etterlønn som hjelper ham gjennom vinteren. Nå starter arbeidet med å finne et nytt lag.

- Jeg håper jeg er proff også neste år. Jeg har ikke lyst til å gå tilbake til kontinentalnivå, der jeg syklet i fjor. Jeg har muligheten til det, men det er en siste nødløsning. Jeg sikter litt høyere enn det, sier han.

 
På forsiden nå